• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Πτωτικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία από Κίνα, ΗΠΑ και Βρετανία

    • NewsRoom
    Άνδρας περπατά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Χρηματιστήριο του Λονδίνου


    Αρνητικό κλείσιμο σημείωσαν την Τρίτη τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον ενδιαφέρον να στρέφεται σε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία σε Κίνα και Βρετανία.

    Η Κίνα ανακοίνωσε απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομική της δραστηριότητα τον Ιούλιο, με τον ρυθμό αύξησης των καταναλωτικών δαπανών, της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων να υποχωρεί, ενώ αντίθετα να αυξάνεται η ανεργία.  Παράλληλα, η Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε νέα μείωση επιτοκίων.

    Την ίδια ώρα, στην Βρετανία οι μέσοι μισθοί σημείωσαν άνοδο 7,8% τον Ιούλιο σε επίπεδο έτους, το μεγαλύτερο ετήσιο ρυθμό αύξησης από το 2001.

    Η αγορά είδε επίσης την ΗΠΑ να σημειώνει αύξηση μεγαλύτερη στις λιανικές πωλήσεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αναγκάστηκε σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 350 μονάδες βάσης για να ανακόψει την κατρακύλα του ρουβλίου.

    Τέλος, η αγορά άκουσε με προβληματισμό τη Fitch να προειδοποιεί για νέες πιθανές υποβαθμίσεις αμερικανικών τραπεζών.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,93% στις 455,57 μονάδες.  Οι μετοχές του λιανικού εμπορίου σημείωσαν άνοδο 0,5%, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 1,2%.

    Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,57% στις 7.389,64 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,86% στις 15.767,28 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC-40 έκλεισε στις 7.267,70 μονάδες με πτώση 1,10%.

    Ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,87% στις 9.347,50 μονάδες.

    Ο ιταλικός FTSE MIB παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.

    Από τις μετοχές, ξεχώρισε το άλμα 7,5% της βρετανικής αλυσίδας  Marks & Spencer, καθώς η εταιρεία αναβάθμισε το oultook της κερδοφορίας της.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Ο Ταγιάνι επιδιώκει αλλαγές στον αμφιλεγόμενο τραπεζικό φόρο

    Bloomberg: Επαναφορά των capital controls εξετάζει η Ρωσία

    Moody’s: Αναθεώρησε σε σταθερές τις προοπτικές των τουρκικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ