• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριές απώλειες 2,26% για Nasdaq μετά τις δηλώσεις της Lael Brainard της FED

    • NewsRoom
    Lael Brainard

    Lael Brainard


    Υπό το βάρος των ισχυρότατων πιέσεων που δημιούργησε το άλμα της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στις τεχνολογικές μετοχές, η Wall Street επέστρεψε την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος, με τον Nasdaq να σημειώνει την χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων εβδομάδων.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στο 2,55% από 2,409%, μετά την δήλωση της επιλογής του Τζο Μπάιντεν για τη θέση της αντιπροέδρου της FED Lael Brainard, η οποία χαρακτήρισε το έργο της μείωσης των πληθωριστικών πιέσεων “εξέχουσας σπουδαιότητας”.

    Μιλώντας στη Minneapolis Fed, η Brainard ανέφερε πως η Fed, η οποία συνεδριάζει στις αρχές Μαΐου, ενδέχεται να ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της ακόμα και από τον επόμενο μήνα, με ταχύ ρυθμό.

    Σύμφωνα με τη Brainard, η σύσφιξη της νομισματικής πολίτικής της FED θα συνεχιστεί με «μεθοδικό τρόπο», μέσω μιας σειράς αυξήσεων στα επιτόκια.  «Με δεδομένο το γεγονός ότι η ανάκαμψη είναι σημαντικά πιο ισχυρή και ταχύτερη από τον προηγούμενο κύκλο, περιμένω ο ισολογισμός να συρρικνωθεί σημαντικά ταχύτερα απ’ ό,τι στην προηγούμενη ανάκαμψη», ανέφερε επίσης,

    Η αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις στην αγορά των ομολόγων, οδήγησαν σε ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, με τον Dow Jones να κλείνει στις 34.641,18 μονάδες με απώλειες -0,80%, τον S&P 500 στις 4.525,12 μονάδες με πτώση -1,26% και τον Nasdaq στις  14.204,17 μονάδες με βουτιά -2,26%.

    Παράλληλα, η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά και τις εικόνες από τις σφαγές αμάχων στην πόλη Μπούτσα. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχωρά και η ΕΕ. Το πέμπτο πακέτο κυρώσεων που παρουσίασε η Κομισιόν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού άνθρακα στην ΕΕ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 8 κινήθηκαν ανοδικά, με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφει η UnitedHealth Group (1,52%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσαν οι Boeing (-4,46%) και  Salesforce (-3,98%). Απώλειες άνω του 2% σημείωσαν επίσης οι μετοχές των Walt Disney, Caterpillar και  Intel.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, εκτός Dow Jones, άνοδο 2,02% σημείωσε η Twitter, ακολουθώντας το +27% της Δευτέρας, μετά την επένδυση του Elon Musk σε αυτή. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

    Από εκεί και πέρα, ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο κλάδος των φαρμακοβιομηχανιών όσο και αυτός της κρουαζιέρας.

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό – Στο -1,8% το παλλάδιο



    ΣΧΟΛΙΑ