• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό – Στο -1,8% το παλλάδιο

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, μετά τη μεγάλη άνοδο που είχαν καταγράψει στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα.

    Οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. Οι χώρες της Δύσης ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την Κομισιόν να παρουσιάζει ένα νέο πακέτο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και εμπάργκο στην εισαγωγή άνθρακα. Ωστόσο, και οι νέες κυρώσεις δεν χτύπησαν τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

    Έτσι, το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 1,3% στα 101,96 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 4%. Το Brent Ιουνίου, υποχώρησε κατά 0,8% στα 106,64 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

    Πτωτικά όμως κινήθηκαν και τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να κλείνει οριακά πτωτικά μετά το άλμα της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 2,55%.

    Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,3% και έκλεισε στα 1.927,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2% στα 24,534 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε απώλειες 1,8% στα 973,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου πτώση  1,8% στα 2.235,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, οριακά κέρδη σημείωσε ο χαλκός Μαΐου, κλείνοντας με άνοδο 0,3% στα 4,795 δολάρια η λίβρα.



    ΣΧΟΛΙΑ