• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Θολή εικόνα στη Wall Street «δείχνουν» τα futures

    Wall Street


    Προσπάθεια να κρατηθούν ψηλά τα futures της Wall Street μετά το χθεσινή κατρακύλα των μετοχών, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την είδηση ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της παραγωγής ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού πριν από το τέλος του καλοκαιριού, ενώ περιμένουν ταυτόχρονα θετικά εταιρικά αποτελέσματα εντός της εβδομάδας.

    Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,04% στις 26.085,80 μονάδες με την μετοχή της Prizer (+4,08%) και της UnitedHealth (+3%) να προσφέρουν στήριγμα στον δείκτη. Αντίθετα με τον Dow Jones, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.155,22 μονάδες με απώλειες -0,94% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.390,84 μονάδες με πτώση -2,13%.

    Το σκηνικό με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Σχεδόν 60.000 κρούσματα σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε ένα 24ωρο ενώ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε εντολή να κλείσουν εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια και χώροι λατρείας. Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα ουδέποτε «έκλεισε εντελώς», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «αρχίσει να βλέπουν το τέλος» της πανδημίας και δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.

    Η JPMorgan Chase & Co δέσμευσε 10,47 δισ. δολάρια για την κάλυψη πιθανών ζημιών σε δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, μειώνοντας τα κέρδη β΄ τριμήνου κατά το ήμισυ. Συγκεκριμένα η τράπεζα εμφάνισε κέρδη 4,69 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 9,65 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

    Εν τω μεταξύ αυξήθηκε ξανά η ένταση ΗΠΑ – Κίνας, καθώς η  διακυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να καταργήσει μια ελεγκτική συμφωνία του 2013 που θα μπορούσε να υποδηλώσει μια ευρύτερη καταστολή των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ. Επίσης με ανακοίνωσή του χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, διεμήνυσε οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τις «εδαφικές διεκδικήσεις» της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα «παράνομες», κλιμακώνοντας περαιτέρω την πίεση της Ουάσινγκτον στο Πεκίνο. «Οι ΗΠΑ προασπίζονται μια ελεύθερη και ανοικτή περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού. Σήμερα, ενισχύουμε την πολιτική των ΗΠΑ σε μια ζωτικής σημασίας και διεκδικούμενη περιοχή αυτής της περιφέρειας: στη Νότια Σινική Θάλασσα», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

    Έτσι, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones τρέχουν με μια άνοδο 0,25%, κερδίζοντας 66 μονάδες, ενώ τα futures του S&P βρίσκονται στις 3.147 μονάδες ήτοι στο -0,05%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 7,77 μονάδες δηλαδή βρίσκονται στις 10.584 ήτοι στο -0,18%.



    ΣΧΟΛΙΑ