Τον τίτλο EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 κατέκτησε ο Χάρης Βαφειάς, διευθύνων σύμβουλος της VAFIAS GROUP σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής η EY Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της χώρας.

O κ. Βαφειάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόντε Κάρλο τον Μάιο του 2026.

1

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά την εναρκτήρια ομιλία του: «Σήμερα, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τον αντίκτυπο, που οι επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, δημιούργησαν για τους ανθρώπους τους, την κοινωνία και την οικονομία». Όπως τόνισε: «Το σύνολο των επιχειρηματιών που συμμετείχαν εφέτος στον διαγωνισμό – τον δέκατο στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα – εκπροσωπούν επιχειρήσεις με συνολικά έσοδα περίπου 3,5 δισ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 17.500 εργαζόμενους, αυξάνοντας την περίοδο 2020-2025 τον κύκλο εργασιών τους σχεδόν κατά 140% και τις θέσεις εργασίας κατά 92%».

«Μέσα από τον φετινό μας διαγωνισμό θέλαμε να αναδείξουμε ανθρώπους δημιουργικούς, που μετασχηματίζουν την ιδέα σε αξία, την ευκαιρία σε ανάπτυξη, και τη συγκυρία σε διαχρονικότητα. Οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά και ο κάθε ένας τους, φέρνει και μία ιστορία οράματος, επιμονής και επιτυχίας σε τομείς νευραλγικούς για την ελληνική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την κοινωνία. Θα ήθελα να τους συγχαρώ και να προτρέψω παράλληλα τους νέους επιχειρηματίες που μοιράζονται το ίδιο όραμα για δημιουργία με εκείνους, να εμπνευστούν και να συνεχίσουν να διαμορφώνουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Γιώργο Γεράρδο, ιδρυτή της εταιρείας Πλαίσιο, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι «έκανε το όραμά του, έργο. Την πίστη του, βεβαιότητα. Και με οδηγό την επιμονή του, κατάφερε να δημιουργήσει με πολύ λίγα, τόσα πολλά». «Είχαμε τη μεγάλη χαρά να τον τιμήσουμε ως Έλληνα Επιχειρηματία της Χρονιάς για το 2021, και με τη σειρά του εκείνος, εκπροσώπησε επάξια την εγχώρια επιχειρηματικότητα στο παγκόσμιο στερέωμα, στο EY World Entrepreneur Of The Year» προσέθεσε o κ. Παπαδημητρίου.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής, αλλά και την ΕΥ, για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε επιχειρηματίες, που η πορεία τους χαλυβδώθηκε μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε η επιχειρηματικότητα τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια. Τιμούμε ανθρώπους για το πάθος, το όραμα, την καινοτομία, την ικανότητά τους να ηγηθούν ενός κλάδου, αλλά πάνω από όλα και την ικανότητά τους να εμπνεύσουν στρατιές ανθρώπων στις εταιρείες τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου».

«Η Ελλάδα παράγει. Η Ελλάδα δημιουργεί εταιρείες ε διεθνή παρουσία. Η Ελλάδα μπορεί να διαμορφώνει επιχειρηματίες που δεν φοβούνται να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα» ανέφερε ο κ. Κάτσος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής βραβεύθηκαν, πέρα από τον EY «Επιχειρηματία της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, που διακρίθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης υποψηφίων από την ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, υπό την προεδρία του Βασίλειου Κάτσου, προέδρου και συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Ο EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025 και νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» Χάρης Βαφειάς δήλωσε: «Έμαθα από μικρός να παλεύω ενάντια σε πολύ δυνατούς ανταγωνιστές. Δεν το έβαλα κάτω. Προχώρησα και έφτασα σήμερα ώστε οι ίδιοι αυτοί που ήθελαν να μείνω πίσω, να μου λένε μπράβο και να μου δίνουν το χέρι τους. Για εμένα αυτό είναι επιτυχία. Συνεχίζουμε. Έχουμε φτάσει στους 3.000 ναυτικούς και προχωράμε δυναμικά για να κάνουμε ακόμα περισσότερα».

Ο Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος, ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, νικητής του βραβείου «Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας» δήλωσε ότι στη ΠΙΝΔΟΣ «η ανθεκτικότητα είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη. Η ΠΙΝΔΟΣ μετεξελίχθηκε από έναν παραδοσιακό αγροτικό συνεταιρισμό σε έναν πλήρως καθετοποιημένο, ενεργειακά αυτόνομο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο οργανισμό, συνδυάζοντας υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα, με έντονη κοινωνική υπευθυνότητα».

«Αποδεικνύουμε ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και συνεργατικότητα μπορούν να στηρίξουν την ελληνική περιφέρεια και την εθνική οικονομία. Συνεχίζουμε με ανθεκτικότητα, με αυθεντικότητα, με όραμα, με ευθύνη και με συνέπεια» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Ο Θωμάς Δούζης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ERGON FOODS, νικητής του βραβείου «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας» εξέφρασε την επιθυμία του το βραβείο να εμπνεύσει τα νέα παιδιά που ξεκινούν σήμερα και μετά χρόνια να βραβευτούν για το έργο τους.

Ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, διευθύνων σύμβουλος, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΕ, νικητής του βραβείου «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πρωτοπόρος. «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να προχωράμε κάθε μέρα ένα βήμα περισσότερο και να πηγαίνουμε μπροστά» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Προσωπικά δεν είδα ποτέ την δουλειά μου σαν ένα επάγγελμα. Την είδα σαν μια αποστολή ζωής βαθιά συνδεδεμένη με τη γη, με το αμπέλι και τον σεβασμό στο περιβάλλον».

«Η επιχειρηματική επιτυχία δεν μετριέται μόνο με οικονομικούς δείκτες. Μετριέται περισσότερο με τις αξίες που την στηρίζουν. Την αξιοπιστία, το ήθος, τη συνέπεια, τη συνεργασία και τις ανθρώπινες σχέσεις» κατέληξε ο κ. Γεροβασιλείου.

Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Πετύχαμε πώληση και επαναμίσθωση για υπό ναυπήγηση πλοίο μας με ευνοϊκούς όρους

ΟΔΔΗΧ: Έρχεται νέα πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου δανείου ύψους 7 δισ.

Real Consulting: Προχωρά σε ΑΜΚ 46,94 εκατ. ευρώ με εισφοράς εις είδος