• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο «κόκκινο» τα futures, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Nasdaq

    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Απώλειες στη Wall Street προμηνύουν τα futures των βασικών δεικτών, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται ισχυρές πιέσεις εν όψει των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    Το κλίμα στη Wall Street δεν είναι αισιόδοξο. Χθες Τρίτη, οι δείκτες έκλεισαν ξανά σε χαμηλά επίπεδα, με τις μετοχές ενέργειας να δέχονται «χτυπήματα» μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.060,66 μονάδες με απώλειες -0,78%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.127,83 μονάδες με απώλειες -0,85% ενώ ο Nasdaq στις 13.303,64 μονάδες με πτώση -0,56%.

    Oι μετοχές ανάπτυξης, και ιδιαίτερα οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, έχουν δεχθεί πιέσεις το τελευταίο διάστημα λόγω του φόβου των επενδυτών ότι οι αυξανόμενες πληθωρικές πιέσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αλλάξει τις πολιτικές της νωρίτερα από το αναμενόμενο. Το συναίσθημα στον τομέα της τεχνολογίας έχει επίσης πληγεί και από την απότομη πτώση των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 14 εβδομάδες.

    Ο Nasdaq είναι σχεδόν 5% κάτω τον Μάιο, ο S&P 500 είναι λίγο πάνω από 1% χαμηλότερος, ενώ ο DJIA εξακολουθεί να σημειώνει οριακά κέρδη.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, ο τομέας του λιανικού εμπορίου θα παραμείνει στο επίκεντρο την Τετάρτη μετά τα αριθμούς θετικά αποτελέσματα των Walmart, Ηome Depot και Macy’s.

    H Target συνέχισε τα καλά νέα με άλμα 23% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,097 δισ. δολάρια ή 4,17 δολάρια ανά μετοχή και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν 525% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος, και διαμορφώθηκαν σε ιστορικό υψηλό. Οι αριθμοί της Lowe ξεπέρασαν τις προσδοκίες για ισχυρές δαπάνες βελτίωσης του σπιτιού. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,32 δισ. δολάρια, και οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24,1% στα 24,42 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 23,81 δισ. δολάρια.

    Η μετοχή της Target αυξήθηκε κατά 2% μετά τα καλά αποτελέσματα ενώ η μετοχή της Lowe σημείωσε πτώση 2,5%.

    Η Coinbase σημείωσε πτώση 8,4% με το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων να συγκεντρώνει 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της έκδοσης μετατρέψικου χρέους, ενώ τα κρυπτονομίσματα στα οποία προσφέρει συναλλαγές έπεσαν σε αξία λόγω των νέων κινεζικών κανονισμών. Η μετοχή της MicroStrategy σημειώνει επίσης πτώση 13% μετά την πτώση της τιμής του Βitcoin κάτω από τα 40.000 δολάρια καθώς η εταιρεία επιχειρηματικής ανάλυσης έχει μεγάλη συμμετοχή στο κρυπτονόμισμα.

    Στο κλίμα αυτό, λίγο πριν το άνοιγμα της Τετάρτης, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 1,03%, του S&P 500 χάνουν 55 μονάδες ή 1,33% και του τεχνολογκού Nasdaq δέχονται ισχυρές πιέσεις 234 μονάδων, ή 1,8%.



    ΣΧΟΛΙΑ