Cryptocurrencies

Bitcoin: Σπάει τη στήριξη των 40.000 δολαρίων – Επόμενη στάση τα 30.000 δολάρια

  • Bloomberg
Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


Το  Bitcoin, υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Φεβρουαρίου με φόντο τα σχόλια του Elon Musk στο twitter και την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε την Τετάρτη πτώση μέχρι και 10% και διαμορφώθηκε στα 38.973 δολάρια χάνοντας πάνω από 40% από τα επίπεδα ρεκόρ των σχεδόν 65.000 δολαρίων που σημείωσε τους προηγούμενους μήνες.

Τα Ether, Dogecoin και το νέο Internet Computer, επίσης υποχωρούν.

Την αυξημένη μεταβλητότητα πυροδότησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk όταν αιφνιδίασε τους οπαδούς της αγοράς των crypto ανακοινώνοντας ότι τελικά η εταιρεία του δεν θα δέχεται Bitcoin ως μέσο πληρωμής. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διαδικασίας εξόρυξης του ψηφιακού νομίσματος.

Στη συνέχεια, την Τρίτη, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μία ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει ότι τα ψηφιακά tokens δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα πληρωμής, επισημαίνοντας τον κανονιστικό κίνδυνο που εγκυμονούν τα κρυπτονομίσματα. Αυτή η εξέλιξη συνέβαλε στην υποχώρηση του Bitcoin στα προ του Φεβρουαρίου επίπεδα.

Bitcoin has given up a swath of Musk-fueled gains in its latest drop

«Αυτές οι τεράστιες μεταβολές που έχουμε δει στην αγορά crypto τονίζουν πραγματικά την κερδοσκοπική φύση των ψηφιακών νομισμάτων ως περιουσιακών στοιχείων”, δήλωσε η Fiona Cincotta, επικεφαλής ανάλυσης χρηματοοικονομικών αγορών στο City Index. “Έχουμε τον Elon Musk να οδηγεί τις συναλλαγές στον κόσμο της κρυπτογράφησης και να προκαλεί προβλήματα, όχι για πρώτη φορά και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είναι και η τελευταία”.

Ο Musk, με τις συχνές δημοσιεύσεις του στο Twitter σχετικά με τα tokens, μπορεί να μετακινήσει δισεκατομμύρια. Το Bitcoin ξεκίνησε ένα ράλι διάρκειας πολλών μηνών μετά την ανακοίνωση της Tesla τον Φεβρουάριο και έφτασε στο υψηλό των 64.870 δολαρίων, μετά την αποδοχή του από την εταιρεία κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη άνω του 300% από τον περασμένο Μάιο, αλλά η ταχύτητα της πρόσφατης πορείας του έχει κλονίσει τους νέους οπαδούς των crypto, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ιδέα ότι το ψηφιακό νόμισμα «ωριμάζει» και μπορεί να ενταχθεί σε μία πιο σταθερή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Tι λένε οι αναλυτές

Τεχνικοί αναλυτές εξετάζουν τον δείκτη αντοχής (RSI) 14 ημερών του Bitcoin, ο οποίος εισήλθε στα επίπεδα υπερπώλησης την Τρίτη, καθώς και τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών περίπου στα 39.800 δολάρια. Η διάσπαση του  σημαίνει ότι μπορεί να υποχωρήσει μέχρι τα 30.000 δολάρια, όπου ήταν η προηγούμενη στήριξη.

«Η δυναμική έχει πλέον αλλάξει αποφασιστικά στις αρκούδες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tallbacken Capital Advisors, Michael Purves, ο οποίος σωστά προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι το Bitcoin θα υποχωρήσει.

«Η διόρθωση ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί», δήλωσε ο Justin Chuh, trader της Wave Financial, που επενδύει σε crypto περιουσιακά στοιχεία. «Αυτό είναι υγιές, αλλά νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε να μην συμβεί».

Για τον Stephane Ouellette, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της FRNT Financial, οι κινήσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με τα πρόσφατα tweets της Musk σχετικά με το Bitcoin.

Διαβάστε ακόμα:

Bitcoin: Ενίσχυση του selloff πέριξ των 40.000 δολ. προβλέπουν οι αναλυτές

Στρατοσφαιρικά υψηλή η μεταβλητότητα στα crypto λένε UBS, Pimco, T Rowe Price και Glenmede Investment

Το νέο κρυπτονόμισμα που προκαλεί φρενίτιδα – Αξία 45 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ