• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο ο Dow Jones – Η Blizzard πλήγωσε τον Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την περιορισμένης διάρκειας συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να επανέρχεται μετά την αργία της Πέμπτης για την εορτή των Ευχαριστιών.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.347,03 μονάδες με άνοδο 0,45%, στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Απρίλιο. Αντίθετα, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά στις 4.026,12 μονάδες (-0,03%), ενώ ο Nasdaq έκλεισε με ήπιες απώλειες 0,53% στις 11.226,36 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη, χάρη κυρίως στις ενθαρρυντικές ενδείξεις από τα πρακτικά της FED για επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων από τις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά και σε μια σειρά θετικών εταιρικών εξελίξεων και αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα κέρδη θα μπορούσαν πάντως να ήταν μεγαλύτερα, ωστόσο η είδηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα το προηγούμενο σαββατοκύριακο, επιβάρυνε το κλίμα στις αρχές της εβδομάδας.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones  σημείωσε άνοδο 1,78% για την μειωμένη σε έκταση εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,53%, ενώ ο Nasdaq άνοδο 0,72%.

    Η επιβάρυνση του Nasdaq την Παρασκευή ήρθε κυρίως λόγω της βουτιάς της μετοχής της Activision Blizzard  οι οποίες υποχώρησαν κατά 4,07%  (την χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500) λόγω της είδησης ότι η FTC θα μπορούσε να εμποδίσει τη Microsoft να αναλάβει την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (2,01%), Home Depot (1,51%) και UnitedHealth (1,99%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Apple (-1,96%), Intel (-1,11%), Nike (-0,65%).

    Εν τω μεταξύ, την εκρηκτική της πορεία, με νέα διψήφια άνοδο, συνέχισε η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έκλεισε στο +12,82%, σε νέο υψηλό έτους. Η μετοχή σημειώνει ένα εντυπωσιακό ράλι την τελευταία εβδομάδα καθώς η οικογένεια Γκλέιζερ, στις οποίες ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ανακοίνωσε πως εξετάζει «εναλλακτικές στρατηγικές», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα ονόματα που ακούστηκαν την Πέμπτη ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι για τον γίγαντα του βρετανικού ποδοσφαίρου, βρίσκονται μεταξύ άλλων, η Apple, o Elon Musk, ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των Zara, Αμάνθιο Ορτέγα.

    Την επόμενη εβδομάδα, μια νέα σειρά από εταιρικά αποτελέσματα,  από εταιρείες όπως η Kroger (η οποία έκλεισε με άνοδο 2,51%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του S&P 500), αναμένεται να απασχολήσουν τους επενδυτές. Τα βλέμματά τους θα είναι, επίσης, στραμμένα και σε μια σειρά από νέες ομιλίες από στελέχη της Fed, καθώς και στην δημοσίευση της έκθεσης προσωπικών δαπανών κατανάλωσης την Πέμπτη – τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής τράπεζας. Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Νοεμβρίου  στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Οριακές μεταβολές στην τελευταία συνεδρίαση – Ανοδική η εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ