• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος οι βασικοί δείκτες – Με άνοδο 10% κινείται η Moderna

    • NewsRoom
    wall street


    Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Wall Street οι βασικοί δείκτες, με την αγορά να επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις  και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

    Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 0,6%, μετά την υποχώρηση κατά 1,7% τον Μάιο, δείχνοντας πως η ζήτηση στη χώρα παραμένει ισχυρή, παρά τις δαπάνες των Αμερικανών για τις υπηρεσίες. Κάτι που ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Από την άλλη, τα προκαταρκτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδειξαν πτώση, από το 85,8 τον Ιούνιο στο 80,8, καθώς οι Αμερικανοί φαίνεται να ανησυχούν για τον υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Παράλληλα η αγορά συνεχίζει να έχει στραμμένη την προσοχή τους προς τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, τα οποία ξεκίνησαν να ανακοινώνονται από αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου η οποία υποχώρησε την Πέμπτη έως και κάτω από το 1,30% ενισχύεται ελαφρά σήμερα.

    Από τις μετοχές, ξεχωρίζει η κίνηση στην Moderna, η οποία ενισχύεται κατά 10%. Η μετοχή θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 από την επόμενη εβδομάδα.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο, ο Dow Jones κινείται στις 34.872,19 μονάδες με απώλειες 0,33%, ο S&P 500 στις 4.349,39 με απώλειες 0,25% ενώ o Nasdaq κινείται με πτώση 0,18% στις 14.516,4 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ