• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοδος για τα futures μετά την χθεσινή ελεύθερη πτώση των δεικτών

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street, μετά το χθεσινό στραπάτσο, που ήταν απόρροια της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους διαπραγματευτές του από τις συζητήσεις με τους Δημοκρατικούς για την ανεύρεση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την ισχυρή έκκληση του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ για μια συμφωνία για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές του να σταματήσουν τις συζητήσεις με τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών που ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων γύρω από το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που οδήγησε χθες σε ελεύθερη πτώση τους δείκτες της Wall Street.

    «Έχω δώσει εντολή στους εκπροσώπους μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά τη νίκη, θα εγκρίνουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο στήριξης που θα επικεντρώνεται στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και τις μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε χθες ο Τραμπ στην ανάρτησή του, γεμίζοντας απογοήτευση και αμφιβολία στους επενδυτές της Wall Street, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως, με την κατακόρυφη πτώση των δεικτών του χρηματιστηρίου.

    Λίγη ώρα νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, ο επικεφαλής της FED, μιλώντας στην Ουάσιγκτον είχε αναφερθεί στην ιδιαίτερα αυξημένη αβεβαιότητα για την μελλοντική πορεία της οικονομίας. Ο Παόυελ προειδοποίησε ότι αν και η οικονομική ανάκαμψη από την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας το β’ τρίμηνο εν μέσω του γενικευμένου lockdown έχει υπάρξει ισχυρότερη από το αναμενόμενο, η αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

    Τα «κέφια» του Τραμπ συνεχίζονται, καθώς χθες ανακοίνωσε επίσης πως προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει την στήριξη προς τις αεροπορικές εταιρείες, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια για τις μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια από το προηγούμενο πακέτο στήριξης. Αυτό έφερε άνοδο στις αεροπορικές εταιρίες, με την United Airlines να σημειώνει άνοδο άνω του 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Σε αυτό το πλαίσιο, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 238 μονάδων ή 0,86%, με εκείνα του S&P 500 να κερδίζουν 29,30 μονάδες ή 0,87%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν επίσης άνοδο 106 μονάδων ή 0,94%.



    ΣΧΟΛΙΑ