• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες – Βουτιά για Amazon και Apple

    • NewsRoom
    Wall street


    Με  αρνητικά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι αυτές που σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

    Οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται μετά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομόλογου των ΗΠΑ να κινείται αυτή την ώρα στο 1,58%, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει και το 1,61%.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση των μετοχών της Microsoft και της Apple. Η Microsoft, η οποία συνεχίζει να σημειώνει κέρδη στον απόηχο των θετικών της αποτελεσμάτων τριμήνου, κινειται αυτή την ώρα με άνοδο 0,34% με την Apple να υποχωρεί κατά 3,4%, μετά τις δικές τις ανακοινώσεις για τα έσοδα τριμήνου οι οποίες δεν ενθουσίασαν την αγορά.

    Με βάση αυτές τις τιμές, η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες αυτή της Apple, επιστρέφοντας στην κορυφή της λίστα με τις πιο πολύτιμες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο. Ειδικότερα η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft έφτασε τα 2,44 τρισ. δολάρια ενώ η αξία της Apple υποχωρεί στα 2,43 τρισ. δολάρια.

    Οι τεχνολογικές μετοχές επιρρεάζονται και από την πτώση της μετοχής της Amazon κατά 3,78%, η οποία επίσης ανακοίνωσε κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα για το γ’ τρίμηνο. Παράλληλα η εταιρεία προβλέπει χειρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών πωλήσεις για το επόμενο τρίμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την περίοδο των εορτών.

    Από εκεί και πέρα η αγορά είδε τα στοιχεία για την κατανάλωση τον Σεπτέμβριο, με τις καταναλωτικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 0,6% σε σχέση με τον Αύγουστο, αν και κυρίως αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών.  Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε την αύξηση του Αυγούστου έναντι του Ιουλίου, από 0,8% σε 1%.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται αυτή την ώρα στις 35.704,74 μονάδες, με απώλειες -0,07%, ο S&P 500 στις 4.579,79 μονάδες με πτώση -0,36% και ο Nasdaq στις 15.360,66 μονάδες -0,57%.



    ΣΧΟΛΙΑ