• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προβλημάτισαν οι δείκτες μετά τις ανακοινώσεις της Fed – Κατρακύλησε ξανά ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Μόνο ο Dow Jones διασώθηκε από την σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να παίρνουν ξανά τον «κατήφορο», αφού η Fed μπορεί να αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο ο επικεφαλής της Τράπεζας παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει αβέβαιος, διασπείροντας την αμφιβολία στην αγορά.

    Οι επενδυτές εδώ και δύο ημέρες περίμεναν εν αγωνίως την έκθεση της Fed. Oι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, κοντά στο μηδέν, και για το επόμενο έτος, με πολλούς από αυτούς να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί μέχρι το 2023. Ο επικεφαλής της τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αβέβαιος ως προς τον ρυθμό ανάκαμψης της αγοράς, διαπιστώνοντας όμως ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι γενικά καλή, σε σύγκριση με το επίπεδό της πριν από την πανδημία της Covid-19.

    «Η οικονομική δραστηριότητα βελτιώθηκε, σε σύγκριση με το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όταν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας είχε διακοπεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού», είπε ο Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σημείωσε όμως ότι οι δαπάνες για υπηρεσίες «που απαιτούν γενικά τη συνάθροιση ανθρώπων είναι ακόμη αρκετά μειωμένες». «Η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη» της πανδημίας, τόνισε η Fed στην ανακοίνωσή που εξέδωσε μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της λέγοντας πως η τρέχουσα οικονομική κρίση θα συνεχίσει να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα».

    Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ σημειώνοντας αύξηση 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, συνεχίζοντας την θετική πορεία των τελευταίων μηνών, χωρίς όμως να πιάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,1%.

    Αύξηση παρουσίασαν και οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,9% τον προηγούμενο μήνα ενώ παράλληλα τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα στο 1,2% έναντι του 0,7% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε σε θετικό έδαφος, στις 28.032 μονάδες με άνοδο 0,13%, παίρνοντας ώθηση από την Chevron (+2,89%) αλλά και από την Boeing η μετοχή της οποίας έκλεισε με άνοδο 2,43%. Χαμηλότερα κινήθηκαν η μετοχή της Apple (-2,92%), της Dow Inc (-2,68%) και της Microsoft (-1,79%). Ο δείκτης S&P500 έκλεισε πτωτικά στις 3.385 μονάδες με απώλειες 0,46%. Ο τεχνολογικός Nasdaq υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, αφού έκλεισε στα χαμηλά ημέρας στις 11.050 μονάδες, με πτώση 1,25%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ