• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προσπάθησε αλλά έχασε στο τέλος το θετικό πρόσημο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, σπάζοντας το εκρηκτικό διήμερο ανοδικό σερί, παρά την προσπάθεια της αγοράς να βρεθεί ξανά σε θετικό έδαφος.

    Οι μετοχές ξεκίνησαν με ισχυρές απώλειες, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάφεραν να περιορίσουν αισθητά τις απώλειες. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος πέρασαν σε θετικό έδαφος, ωστόσο η τάση για κατοχύρωση των κερδών έστειλε τελικά τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος στα τελευταία λεπτά.

    Πίεση στην αγορά προκάλεσε η απότομη άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, με το επιτόκιο του δείκτη αναφοράς του 10ετούς treasury να σκαρφαλώνει στο 3,74% μετά από μια σύντομη πτώση κάτω από το 3,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 30.273,87 μονάδες, ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.783,28 μονάδες με πτώση -0,20% ενώ ο  Nasdaq στις 11.148,64 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,25%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη σημαντικότερη άνοδο σημείωσαν οι Nike (2,73%) και η Visa (1,20%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η τραπεζικές Goldman Sachs (-1,81%) και JPMorgan Chase (-1,21%).

    Από τις μετοχές του S&P 500 ξεχώρισαν οι Illumina και η Schlumberger  με άνοδο 6,56% και  6,37% αντίστοιχα, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν και οι πετρελαϊκές μετοχές, μετά την απόφαση του OPEC+ για μείωση της ημερήσια παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

    Αντίθετα βαριές απώλειες σημείωσαν οι Lumen Technologies και Enphase Energy, υποχωρώντας κατά  -9,33% και -9,25% αντίστοιχα.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η αγορά είδε τις νέες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο να διαμορφώνονται ελαφρά υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 208.000 (εκτίμηση για 200.000 νέες θέσεις εργασίας). Ασφαλέστερα συμπεράσματα, πάντως, για την πορεία της αγοράς εργασίας αναμένονται την Παρασκευή, όταν θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για το σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο.

    H αγορά είδε επίσης το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4,3% στα 67,4 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Κέρδη παρουσίασε το WTI μετά την απόφαση του OPEC+

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των κερδών λόγω αύξησης του δολαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ