• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Κέρδη παρουσίασε το WTI μετά την απόφαση του OPEC+

    • NewsRoom


    Το πετρέλαιο εμφάνισε περιορισμένα κέρδη παρά την μείωση της ζήτησης που αποφάσισε ο OPEC+. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός που αποτελείται από τα ισχυρότερα κράτη – παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, συμφώνησε την Τετάρτη να επιβάλει βαθιές περικοπές στην παραγωγή, επιδιώκοντας την ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου.

    Σε αυτό το κλίμα, τo συμβόλαιο του Νοεμβρίου του πετρελαίου WTI κέρδισε 1,24 δολάρια ή 1,4% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 87,76 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου του πετρελαίου Brent εμφάνισε κέρδη 1,68% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 93,37 δολάρια το βαρέλι.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας περίμεναν ότι ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, θα επιβάλει περικοπές παραγωγής μεταξύ 500.000 βαρελιών και 2 εκατομμυρίων βαρελιών.

    Η κίνηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανατροπή στην πολιτική παραγωγής για τη συμμαχία, η οποία μείωσε την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στις αρχές του 2020, όταν η ζήτηση έπεσε κατακόρυφα λόγω της πανδημίας Covid-19. Το καρτέλ πετρελαίου έκτοτε σταδιακά ξεκαθάρισε αυτές τις περικοπές ρεκόρ, αν και πολλές χώρες του ΟΠΕΚ+ αγωνίζονται να εκπληρώσουν τις ποσοστώσεις τους.

    Η περικοπή παραγωγής για τον Νοέμβριο είναι μια προσπάθεια να αντιστραφεί αυτή η διολίσθηση, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον όμιλο να αντλήσει περισσότερα για να μειώσει τις τιμές των καυσίμων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών τον επόμενο μήνα.

    Ο ΟΠΕΚ+ θα πραγματοποιήσει την επόμενη σύνοδό του στις 4 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των κερδών λόγω αύξησης του δολαρίου

    Ευρωαγορές: Έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί με απώλειες άνω του 1%

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα της Τετάρτης – Σε αγορά εργασίας και OPEC+ η προσοχή των επενδυτών



    ΣΧΟΛΙΑ