• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των κερδών λόγω αύξησης του δολαρίου

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Ο χρυσός επέστρεψε στις απώλειες μετά από ένα τριήμερο σερί κερδών που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες. Οι τιμές σημείωσαν απώλειες λόγω της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων εν όψει των δεδομένων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε πτώση κατά 9,70 δολάρια ή 0,6% για να διαμορφωθεί στα 1.720,80 δολάρια ανά ουγγιά. Παρομοίως, το ασήμι Δεκεμβρίου διέγραψε σημαντικότερο μέρος από τα κέρδη των τελευταίων ημερών με απώλειες 2,5% ή 55 σεντς που οδήγησαν την τιμή του στα 20,475 δολ. η ουγγιά.

    Πτωτικές ήταν οι τάσεις και σε παλλάδιο – πλατίνα, με το πρώτο στα 2.255 δολ. η ουγγιά και -3,2% και τη δεύτερη στα 914,6 δολ. η ουγγιά με -2,1%. Αντίθετα, κόντρα στο κλίμα της ημέρας ο χαλκός ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,3% στα 3,5005 δολ. η λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Το δολάριο εκτινάχθηκε κατά 1% σε σύγκριση με τα άλλα νομίσματα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν επίσης.

    Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, στις ΗΠΑ, αύξησαν τις προσλήψεις τον Σεπτέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για εργαζομένους παραμένει ισχυρή παρά τα αυξημένα επιτόκια και τις αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες. Η εστίαση τώρα μετατοπίζεται στα δεδομένα μισθοδοσίας μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο την Παρασκευή.

    «Η Fed είναι πολύ επικεντρωμένη στην αγορά εργασίας αυτή τη στιγμή. Έχουμε δει μικρές υποδείξεις για επιβράδυνση της μεταποίησης. Ωστόσο, εάν δούμε έναν αριθμό θέσεων εργασίας καλύτερο από τον αναμενόμενο, αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για την αγορά χρυσού», είπε ο Μέγκερ.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

     

     

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί με απώλειες άνω του 1%

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα της Τετάρτης – Σε αγορά εργασίας και OPEC+ η προσοχή των επενδυτών

    HSBC: Iσχυρή ανάπτυξη 6,5% φέτος αλλά στο 2% το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ