• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές απώλειες «δείχνουν» τα futures

    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Ήπια χαμηλότερα αναμένεται να ανοίξουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα futures να βρίσκονται στο κόκκινο, αφού οι επενδυτές προσπαθούν να επανεκτιμήσουν τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου κύματος της Covid-19.

    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την συνεδρίαση της Τρίτης, με την αγορά ωστόσο να επικεντρώνεται στη βουτιά των κρυτονομισμάτων μετά την πρώτη «νομιμοποιηση» του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη την μαζική απόκτηση τους. Το Bitcoin έπεσε κάτω από τις 50.000 δολάρια κινούμενο έως και το -18%, στο επίπεδο των 43.000 δολαρίων. Η πτώση παρέσυρε σχεδόν τον σύνολο του χώρου των κρυπτονομισμάτων, με το το dogecoin μάλιστα να υποχωρεί έως και 30%. Κάτι που ωστόσο δεν απογοήτευσε την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ, η οποία έσπευσε να αποκτήσει περισσότερα αποθέματα σε Bitcoin. Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 45.380 δολάρια ενώ αυτή την ώρα η τιμή του Bitcoin κινείται λιγο πάνω από τα 46.000 δολάρια με απώλειες 9,14%.

    Η ανησυχία των επενδυτών εστιάζεται στο γεγονός ότι η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να πλήττει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, την ίδια στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

    Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Reuters έδειξαν ότι περισσότεροι από 20.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες από covid-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αύξηση περίπου 67% από την προηγούμενη περίοδο των δύο εβδομάδων, καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και οι εταιρείες προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο. Ο μέσος όρος θανάτων των επτά ημερών μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και επτά εβδομάδες την Τρίτη, αλλά μένει να δούμε αν πρόκειται για στατιστική ιδιορρυθμία λόγω του Σαββατοκύριακου διακοπών της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

    Η Morgan Stanley υποβάθμισε την Τετάρτη τη σύστασή της για τις αμερικανικές μετοχές, επικαλούμενη «υπερμεγέθη κίνδυνο» για την ανάπτυξη μέχρι τον Οκτώβριο.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η GameStop, η μεγάλη μετοχή meme, που έκανε «θραύση» πριν λίγους μήνες, αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη. Η Lululemon Athletica πρόκειται επίσης να αναφέρει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και οι επενδυτές θα αναζητήσουν τις προοπτικές της εταιρείας δεδομένης της επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία, όσο σταδιακή και αν είναι αυτή τη στιγμή.

    Αλλού, η Nio θα βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε σχέδια για πώληση έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες αμερικανικές μετοχές, ενώ η  Tesla πούλησε πάνω από 44.000 οχήματα αμερικανικής κατασκευής τον Αύγουστο, όπως δήλωσε την Τετάρτη η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας, περισσότερα από 33.000 τον Ιούλιο και 33.155 τον Ιούνιο, με τα περισσότερα να εξάγονται στην Ευρώπη.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν ήπια 0,03% στις 35.090 μονάδες, του S&P 500 επίσης χάνουν οριακά 0,03% όπως και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του τεχνολογικού Nasdaq που πέφτουν κατά 0,04% στις 15.672 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ