• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Εξανεμίστηκαν 300 δισ. δολάρια από την αγορά crypto σε 24 ώρες

    • Bloomberg


    Το  Bitcoin συνεχίζει να καταγράφει απώλειες μετά από την βουτιά που κατέγραψε εν μέσω της πρεμιέρας της αναγνώρισης του από το Ελ Σαλβαδόρ ως νόμιμο χρήμα.

    Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 45.380 δολάρια, μετά από την ραγδαία πτώση κατά 17% που σημείωσε την Τρίτη, προτού περιορίσει τις απώλειες.

    Η πτώση παρέσυρε και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether και το Dogecoin, ενώ απώλειες κατέγραψε και ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index.

    «Οι πλατφόρμες των social media ήταν πολύ επιφυλακτικές το Σαββατοκύριακο εκφράζοντας φόβους ότι θα μπορούσε να σημειώσει μια βουτιά μετά τη μεγάλη μέρα του Ελ Σαλβαδόρ», έγραψε ο Edward Moya, επικεφαλής ανάλυσης αγορών στην Oanda Corp. Μερικοί επενδυτές πιθανότατα αγόρασαν εν αναμονή της εφαρμογής του νέου νόμου για το Bitcoin, στις 7 Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια εφάρμοσαν το γνωστό μότο, “πούλα στο γεγονός”, επισημαίνει ο αναλυτής.

     

    Bitcoin steadies after plunge amid El Salvador rollout

     

    Το πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ με το Bitcoin -η μεγαλύτερη δοκιμή χρήσης του token στον πραγματικό κόσμο- είχε μια δύσκολη αρχή λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών στο επίσημο ψηφιακό πορτοφόλι που αργότερα φάνηκε να επιλύθηκαν. Ο Πρόεδρος του κράτους Nayib Bukele, είπε στο Twitter ότι η χώρα κατέχει τώρα 550 Bitcoins μετά τις αγορές που έκανε όταν η τιμή υποχώρησε.

    Το selloff της Τρίτης αποτελεί το πιο σημαντικό διάλειμμα στην πρόσφατη ανάκαμψη που σημείωσε το Bitcoin, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 75% από τα τέλη Ιουλίου.

    Η συνολική αξία της αγοράς crypto υποχώρησε κατά περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία CoinGecko.

    Το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων περίπου 3,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bybt.com. Αυτό συμβαίνει όταν οι μοχλευμένες θέσεις κλείνουν από τα χρηματιστήρια λόγω μη ικανοποίησης των απαιτήσεων περιθωρίου.

     

     

    Οι εκτιμήσεις

    Ο δισεκατομμυριούχος Mike Novogratz, διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital Holdings και μακροχρόνιος οπαδός των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ότι η αγορά ψηφιακών νομισμάτων ήταν πιο ισχυρή από ποτέ κατά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες και έγινε υπερ-αγορασμένη. Το ενδιαφέρον από μεμονωμένους επενδυτές αυξήθηκε στο πλαίσιο του ανοίγματος μεγάλων θεσμικών εταιρειών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, υποστήριξε.

    Ο Moya της Oanda υποστήριξε ότι τα “θεμελιώδη του Bitcoin παραμένουν άθικτα, καθώς οι τιμές αφομοιώνουν ένα νέο εύρος συναλλαγών μεταξύ των 46.000 και 53.000 δολαρίων”.

    Ενώ οι εξελίξεις στο Ελ Σαλβαδόρ αποτέλεσαν μία αφορμή για την έντονη μεταβολή του Bitcoin, άλλες μεταβλητές θα μπορούσαν επίσης να παίξουν ρόλο στον δημοφιλή, ασταθή κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Ειδικότερα, η προοπτική μείωσης των κινήτρων τόνωσης της Federal Reserve, αποτελεί πρόκληση για τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα tokens.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είχαν εύρος τιμών 18% εν μέσω της “άγριας” κούρσας που σημείωσε το token την Τρίτη. Ωστόσο, έκλεισαν την ημέρα πολύ πάνω από το χαμηλό των 43.705 δολαρίων, υποδηλώνοντας ότι υπήρχαν αγοραστές στα χαμηλά, καθώς το selloff κλιμακώνονταν.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ