• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 με την βοήθεια των τεχνολογικών μετοχών

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Στα κέρδη επέστρεψαν την Μεγάλη Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει, μάλιστα, σε νέο ιστορικό υψηλό, χάρη στο άλμα των τεχνολογικών μετοχών. Μάλιστα η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την 100η από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν.

    Τα ισχυρά αποτελέσματα των γιγάντων της τεχνολογίας Apple και Facebook έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά, με τις μετοχές των δύο εταιρειών να κλείνουν με διαφορετικά πρόσημα.

    Ειδικότερα, η Apple η οποία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 54% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών 90 δισ. δολαρίων, υποχώρησε κατά 0,075%.

    Αντίθετα η μετοχή της Facebook, που είδε τα έσοδά της στο τρίμηνο να ενισχύονται κατά 48% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020 έκλεισε με άνοδο 7,3%.

    Ανοδικά έκλεισε και η μετοχή της Qualcomm, με κέρδη 4,4%, έπειτα από την ανακοίνωση για αύξηση 52% των εσόδων της στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Άνοδος 1,20% και για την McDonald’s, που ανακοίνωσε αποτελέσματα την Μεγάλη Πέμπτη πριν το άνοιγμα της αγοράς, με τα έσοδά της να διαμορφώνονται σε προ κορονοϊού επίπεδα. .

    Αντίθετα η Caterpillar, που επίσης ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, έκλεισε με απώλειες 2% ενώ η Merck με βουτιά 4,4%, έπειτα καθώς δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Πέρα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον στράφηκε και σε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Verizon Communications διερευνά μια πώληση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των Yahoo και AOL.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας ξεχώρισαν αυτά για την ανάκαμψη της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2021, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση , με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση 6,1%.

    Σχετικά με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για έναρξη παροχής επιδομάτων ανεργίας, καταγράφηκε μείωσε στις 553.000 στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Απριλίου.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.060,36 μονάδες με άνοδο 0,71%, ο S&P 500 στις 4.211,47 μονάδες με άνοδο 0,68% ενώ ο Nasdaq στις 14.082,55 μονάδες με άνοδο 0,22%.

    Μετασυνεδριακά, η μετοχή της Amazon σημειώνει άνοδο κοντά στο 4% στη μετασυνεδριακή διαδικασία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε μετά την λήξη των συνεδριάσεων. Ειδικότερα, η εταιρεία του Τζεφ Μπεζος κατέγραψε κέρδη 15,79 ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 9,54 ανά μετοχή, και έσοδα 108,52 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 104,47 δισ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ