• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μουδιασμένο άνοιγμα για τον Dow Jones, σε θετικό έδαφος διατηρείται ο Nasdaq

    • NewsRoom


    Με απώλειες άνοιξε ο Dow Jones στη Wall Street την Πέμπτη, με τις μετοχές να δέχονται πιέσεις καθώς ο ενθουσιασμός για το εμβόλιο της Pfizer υποχωρεί και επανέρχεται ο προβληματισμός για την τρέχουσα πραγματικότητα και την διαρκή αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας. Ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές δείχνουν πλέον ξανά αντιστάσεις, διατηρώντας στα πρώτα λεπτά τον Nasdaq σε θετικό έδαφος.

    Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά και στις ΗΠΑ, οι πολιτείες αρχίζουν να λαμβάνουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης. Έτσι, στην ίδια την έδρα των μεγάλων χρηματιστηρίων NYSE και Nasdaq, τη  Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γυμναστήρια. Μάλιστα προειδοποίησε πως σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, αναμένεται να ληφθούν νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί.

    Αντίθετα με το μέτωπο της πανδημίας, τα ενθαρρυντικά νέα ήρθαν από την αγορά εργασίας όπου οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας  την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, στις 709.000. Παραμένουν ωστόσο υψηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα πριν την πανδημία.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στα δύο μεγάλα χρηματιστήρια μετοχών της Νέας Υόρκης, υποχωρούσε στις 29.201.82 μονάδες με απώλειες -0.67%. Ο  S&P 500 υποχωρούσε στις 3.557,10 μονάδες με απώλειες -0,44% ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq  ενισχυόταν στις 11.812,83 μονάδες με άνοδο 0,22%.

    Από τις λίγες μετοχές του Dow Jones που βρίσκονται σε θετικό έδαφος, την μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Microsoft (1,01%) και Home Depot (0,67%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις 30 μετοχές δέχεται αυτή την ώρα αυτή της ασφαλιστικής Travelers (-1,70%).



    ΣΧΟΛΙΑ