• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτή εικόνα «δείχνουν» τα futures, μεγάλο αγκάθι η Netflix

    Wall Street


    Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, σχεδόν μία ώρα πριν το άνοιγμα, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά και στις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Χθες η Wall Street πραγματοποίησε μια ήπια ανοδική συνεδρίαση, διορθώνοντας μέρος των ισχυρών απωλειών της Δευτέρας. Οι δηλώσεις της Νάνσι Πελόζι ότι οι συνομιλίες για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας συνεχίζονται ομαλά και οι διαφορές έχουν εξομαλυνθεί, έδωσε μικρή ώθηση στις αγορές. Την Τρίτη ο Dow Jones έκλεισε στις 28.308,79 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,40%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.443,12 μονάδες με άνοδο 0,47% ενώ ο Nasdaq στις 11.516,49 μονάδες με κέρδη 0,33%.

    Παράλληλα, στο θετικό κλίμα βοήθησε και η δήλωση του επικεφαλής της Moderna ότι το υποψήφιο εμβόλιο της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο, εάν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις ενδιάμεσες δοκιμές που θα γίνουν τον Νοέμβριο. Επίσης 0ι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca Plc για την Covid-19 αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες όπως ανέφεραν χθες Δευτέρα τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

    Βασικό αγκάθι αποτελεί η Netflix η οποία ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές. Συγκεκριμένα η εταιρία παρουσίασε χθες, Τρίτη, τα χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές σε μία τετραετία, αφού πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ρίχνοντας κατά πολύ έξω τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,4 εκατομμύρια. Αυτή την στιγμή η μετοχή της υποχωρεί προσυνεδριακά στο -5,48%.

    Kατά διψήφιο ποσοστό αυξήθηκαν τα κέρδη της Nasdaq Inc ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν επίσης στο τρίτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 264 εκατ. δολάρια ή 1,58 δολάρια ανά μετοχή.

    Στο μέτωπο των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης, τα πράγματα εξελίσσονται πιο ομαλά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Νάνσι Πελόζι και Στίβεν Μνούτσιν θα συνεχίσουν και σήμερα τις συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, με τους επενδυτές να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Με τις εκλογές να πλησιάζουν και τον κορονοϊό να επελαύνει σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ μια συμφωνία θα μπορούσε να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό της αγοράς.

    Έτσι, τα futures του Dow Jones κερδίζουν ήπια 6 μονάδες στο 0,02% με αυτά του S&P 500 να είναι επίσης ήπια ανοδικά στο 0,09%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν στις 11.660 μονάδες στο 0,02%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ