• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο – Αρνητικός ξανά ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, σε μια προσπάθεια των τεχνολογικών μετοχών να επανέλθουν μετά το χθεσινό «στραπάτσο», με τον Nasdaq πάντως να τελειώνει και σήμερα σε αρνητικό έδαφος.

    Οι επενδυτές αποδίδουν την αστάθεια, στο ανησυχητικό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, με τις προεδρικές εκλογές να βρίσκονται στο προσκήνιο αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού να εξακολουθούν να αποτελούν βαρίδι για την ανάπτυξη της οικονομίας. Ιδιαίτερα όσο Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συνεχίζουν να διαφωνούν αναφορικά με την ψήφιση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας.

    Η πανδημία οδήγησε το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια τους πρώτους 11 μήνες του 2020, μέγεθος υπερδιπλάσιο σε σχέση με το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο σύνολο μιας χρονιάς.

    Το κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζει να είναι τεταμένο, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλλει περιορισμούς σε Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, «στο όνομα της αμοιβαιότητας»

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,66%, με τον S&P 500 να σημειώνει βουτιά στο 2,50%. Ο Nasdaq παραμένει πρωταγωνιστής, αυτή τη φορά αρνητικός, καθώς έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 4,06%.

    Η τιμή του συμβολαίου του αργού ενισχύθηκε 3 σεντς ή 0,08% την Παρασκευή, ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 6%.

    Ο Dow Jones έκλεισε στο +0,5%, στις 27.665,64 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδος λιγότερο από 0,1% για να τερματιστεί στις 3.340,97 μονάδες. Από την άλλη ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 10.853,55.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ