• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Τετάρτης, παρά τα θετικά νέα από τη Pfizer και τη Boeing

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται μισή ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, παρά τις νέες θετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Pfizer, η οποία ανακοίνωσε πως είναι αποτελεσματικό κατά περισσότερο του 95%.

    Ειδικότερα, η τελική ανάλυση από τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών δείχνει ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech προσφέρει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της Covid-19, ακόμα και μεταξύ των ηλικιωμένων, χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Η εταιρεία προχωρά έτσι στο επόμενο βήμα, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές την έγκρισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ξεκινήσει η χορήγησή του

    Ωστόσο, τα νέα δεν έδειξαν να συγκινούν τόσο τους επενδυτές, οι οποίοι είχαν προεξοφλήσει τις θετικές εξελίξεις από τις πρώτες ανακοινώσεις της εταιρείας. Άλλωστε η κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει λίγο πριν την εορταστική περίοδο δραματική. Την Τρίτη καταγράφηκαν 159.431 νέες μολύνσεις ενώ τουλάχιστον 1.583  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με πολλές πολιτείες να αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα.

    Από την άλλη, η μετοχή της Boeing σημειώνει ισχυρά κέρδη, διατηρώντας έτσι σε θετικό πρόσημο και τον Dow Jones, έπειτα από την απόφαση των Αρχών στις ΗΠΑ να επιτρέψουν στο αεροπλάνο Boeing 737 MAX να πετάξει και πάλι, σχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών. Η Boeing χαρακτήρισε την απόφαση των αμερικανικών αρχών «σημαντικό σταθμό» και διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να εργασθεί με τις ρυθμιστικές αρχές σ’ όλο τον κόσμο για να επιστρέψει σύντομα στους παγκόσμιους αιθέρες το αεροπλάνο αυτό, που αποτελούσε προηγουμένως την ατμομηχανή των πωλήσεων της Boeing.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, λίγο μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα του NYSE και του NASDAQ, κινείται στις 29.866,57 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,28%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρει η μετοχή της Boeing  στο +3,44%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Honeywell (-1,13%).

    Ο S&P 500 κινείται με οριακές απώλειες -0,05% στις 3.607,80 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί ξανά στις  11.857,65 μονάδες με απώλειες -0,35%.



    ΣΧΟΛΙΑ