• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πιέσεις δέχονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μετά την ανακοίνωση για αύξηση των λιανικών πωλήσεων για τον μήνα Ιούλιο στις ΗΠΑ αλλά και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 3%.

    Θετικά ήταν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς για πρώτη φορά από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο. Ο αριθμός των αιτήσεων σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ανήλθε στις 963 χιλιάδες. Στη χθεσινή συνεδρίαση, αρνητική ήταν η επίδραση της μετοχής της Cisco, η οποία δεν άφησε τον Dow Jones να βρεθεί σε ανοδικό έδαφος, καθώς κατέγραψε πτώση 11,92%, στα 42,72 δολάρια. Ο Dow Jones υποχώρησε στις 27.896,72 μονάδες με απώλειες -0,29% ενώ ο S&P 500, ο οποίος ενδοσυνεδριακά είχε κινηθεί σε επίπεδα νέου ιστορικού υψηλού, έκλεισε τελικά στις 3.373,43 μονάδες με πτώση -0,20%.

    Για τρίτο διαδοχικό μήνα αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο ο ρυθμός της αύξησης είχε απόκλιση από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 2,3%. Οι επενδυτές παρακολουθούν με απογοήτευση το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου για την πρόσθετη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Σε επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, οι δύο πλευρές φαίνεται πως διαφώνησαν και κατηγόρησαν η μία την άλλη για το αδιέξοδο.

    Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones παρουσιάζουν πτώση κατά 119 μονάδες, ή στο 0,40% και ο S&P 500 χάνει 4,70 μονάδες στο 0,13%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 20 μονάδες ή στο 0,18%.



    ΣΧΟΛΙΑ