• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με πτώση άνοιξε η εβδομάδα, εν αναμονή της FED – Βουτιά 1,39% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα για τη Wall Street, με την ανησυχία γύρω από την Covid-19 να επιστρέφει, ενώ η προσοχή των επενδυτών να στρέφεται προς τις κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

    Ο Dow Jones  έκλεισε στις 35.650,95 μονάδες με απώλειες 0,89%, ο S&P 500 στις 4.668,97 μονάδες με πτώση -0,91% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε στις 15.413,28 μονάδες με βουτιά  -1,39%.

    Η FED αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη μια επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης του προγράμματος μηνιαίων αγορών ομολόγων, στον απόηχο και των νέων στοιχείων για την αύξηση  του πληθωρισμού. Την Τρίτη μάλιστα αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Νοεμβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν πάντως μικρή μείωση του (στο 0,5%) σε σχέση με τον Οκτώβριο (0,6%).

    Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης, μέσα στην εβδομάδα, οι αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της ΕΚΤ.

    Την ίδια ώρα, οι επενδυτές είδαν με προβληματισμό τα νέα από τη Βρετανία, όπου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή που είχε διαγνωστεί ως θετικό κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον. Η χώρα αναμένει η νέα παραλλαγή να ξεπεράσει μέσα στα επίμενα 24ωρα την Δέλτα και να γίνει η επικρατούσα στη χώρα. Την ίδια ώρα, το πρώτο κρούσμα της Όμικρον καταγράφηκε στην Κίνα, η κυβέρνηση της οποίας έθεσε εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικους της επαρχίας Τζετζιάνγκ λόγω έξαρσης της πανδημίας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Coca-Cola έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο (2,63%), ενώ ακολούθησαν αυτές της Walmart (1,80%) και της Johnson & Johnson ( 1,79%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Boeing (-3,74%), ενώ με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν οι Dow, Home Depot, American Express, Apple και Chevron.

    Ιδιαίτερα πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών κρουαζιέρας,  με την American Airlines να υποχωρεί κατά 4,94%, την  Delta Air Lines κατά  3,42%, την United Airlines κατά  5.24% και την  Carnival κατά 4,88%.

    Αντίθετα, άνοδο 5,81% σημείωσε η μετοχή της Moderna μετά τις δηλώσεις του Φάουτσι για τις ενισχυτικές δόσεις, ενώ στο +4,59% έκλεισε η μετοχή της Pfizer.

    Διαβάστε επίσης

    Πτώση για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την Όμικρον, άνοδος για το χρυσό ενόψει FED

    Συνέχεια στο αρνητικό σερί για τις ευρωαγορές – Άλμα 18,45% για τη Vifor Pharma



    ΣΧΟΛΙΑ