• Σχόλιο Αγοράς

    Πτώση για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την Όμικρον, άνοδος για τον χρυσό ενόψει FED

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Πτώση σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία γύρω από την μετάλλαξη Όμικρον να επιστρέφει πάνω από τις αγορές.

    Η Βρετανία επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στη νέα παραλλαγή, ενώ η χώρα ετοιμάζεται να δει την Όμικρον να επικρατεί της παραλλαγής Δέλτα μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

    Παράλληλα, το πρώτο κρούσμα Όμικρον εντοπίστηκε στην Κίνα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας Τζετζιάνγκ, κέντρο της μεταποίησης στην χώρα, τέθηκαν σε καραντίνα λόγω νέας έξαρσης της πανδημίας.

    Η ανησυχία προκάλεσε πίεση στην αγορά του πετρελαίου, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις στις χώρες και ανησυχεί για πιθανή αυστηροποίηση των υγειονομικών μέτρων.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του Brent υποχωρούσε λίγο πριν το κλείσιμο κατά 1% στα 74,42 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI κινούταν με απώλειες 0,5% στα 71,29% δολάρια το βαρέλι στο Nymex.

    Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του ενεργού συμβολαίου χρυσού, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη, Αγγλία και Ιαπωνία.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 1.788,30 δολάρια η ουγκιά, στο Comex.

    Εν τω μεταξύ, το συμβόλαιο ασημιού παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,59% στα 22,328 δολάρια η ουγκιά.

    Διαβάστε επίσης

    Συνέχεια στο αρνητικό σερί για τις ευρωαγορές – Άλμα 18,45% για τη Vifor Pharma

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες παρέσυραν τα blue chips, κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας – Αναλαμπή για Βιοχάλκο, Aegean



    ΣΧΟΛΙΑ