• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν την εβδομάδα οι τρεις βασικές δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να βρίσκουν στήριξη στις θετικές ενδείξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας

    Την Πέμπτη ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας πάνω στην διακομματική πρόταση για ένα σχέδιο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας 908 δισ. δολαρίων, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως έναυσμα για περαιτέρω μέτρα. Την πρόταση είχαν υποστηρίξει οι Δημοκρατικοί, η θέση των οποίων ήταν για ένα πακέτο 2 τρισ. δολαρίων, ενώ αρχικά είχε απορριφθεί από τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας, οι οποίοι αντιπρότειναν ένα σχέδιο 500 δισ. δολαρίων.

    Πάντως  οι επενδυτές αναλύουν και τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας για τις θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, οι οποίες επεκτάθηκαν κατά 245.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για μια μικρότερη του αναμενομένου αύξηση, καθώς οι αναλυτές θεωρούσαν πως θα προστεθούν 460.000 θέσεις εργασίας, ενώ ήταν η μικρότερη  αύξηση από τον περασμένο Μάιο, δείγμα της επίπτωσης που είχε η επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

    Την ίδια ώρα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε τον Οκτώβριο στα 63,1 δισ. δολάρια από 62,1 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πάντως πως το έλλειμμα θα διαμορφωνόνταν στα  64,8 δισ. δολάρια.  Παράλληλα οι παραγγελίες των εργοστασίων αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, για έκτο συνεχόμενο μήνα, κατά 1%. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,8%.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 30.218,26 μονάδες με άνοδο 0,83%, ο  S&P 500 στις 3.699,12 μονάδες με άνοδο 0,88% και ο  Nasdaq στις 12.464,23 μονάδες με άνοδο 0,70%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (4,34%) και Chevron (3,88%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (-1,89%) και Home Depot (-1,55%). Συνολικά, 24 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 6 με πτώση.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,03% ο S&P 500 στο +1,7% και ο Nasdaq με άνοδο 2,1%.



    ΣΧΟΛΙΑ