• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με κέρδη στο άνοιγμα, παρά το κλίμα ανησυχίας από την αύξηση των κρουσμάτων

    • NewsRoom


    Ανοδικά κινούνται λίγο μετά το άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, με τον Dow Jones να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης μετά την χθεσινή βουτιά και την επενδυτική προσοχή να παραμένει στραμμένη στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές χώρες του πλανήτη και κυρίως στην Ευρώπη.

    Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σημειώνει αύξηση, καθώς κάνει λόγο για ρεκόρ 2.000.000 νέων κρουσμάτων, το οποίο καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα παγκοσμίως. Η Βρετανία χθες σημείωσε παραπάνω από 4.300 νέα κρούσματα COVID-19, σε σύγκριση με 3.899 που είχε την Κυριακή, με τους ειδικούς να λένε πως αν συνεχιστεί αυτή η επιδημιολογική έξαρση, τα κρούσματα τον Οκτώβριο θα ξεπερνούν τα 50.000 ημερησίως. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ενθαρρύνει σήμερα τους Βρετανούς να επιστρέψουν, εφ’ όσον αυτό είναι δυνατό, στην εργασία από το σπίτι. Στόχος αυτής της νέας ανακοίνωσης είναι φυσικά να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού, που φαίνεται να έχει εισέλθει στην δεύτερη φάση της έξαρσής του σε αρκετές χώρες, όπως και στη δική μας.

    Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 6,85 εκατ., με τον αριθμό των νεκρών να πλησιάζει τους 200.000, και με την κατάσταση στην Ευρώπη να τείνει να ξεφύγει, το κλίμα ανησυχίας έχει επιστρέψει στους επενδυτές. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης με ενδιαφέρον την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, όπου αναμένεται να πει ότι εναπόκειται στους πολιτικούς να παρέχουν στήριξη σε ορισμένες προβληματικές εταιρείες.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 46,70 μονάδες (0,15%) στις 27.189,24 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 13,90 μονάδες (0,42%) στις 3.294,82 μονάδες, με τον τεχνολογικό Nasdaq  να κινείται με κέρδη 0,38% στις 10.823,26 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ