• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα μετά τις χθεσινές απώλειες – Ώθηση από Pfizer και λιανικές πωλήσεις

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες μία ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, παίρνοντας ώθηση κυρίως από την δήλωση της Pfizer ότι θα μπορεί να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 έως τα τέλη Νοεμβρίου.

    Η Pfizer δήλωσε ότι μπορεί να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 έως τα τέλη Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνει θετικά δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από τις δοκιμές τελευταίου σταδίου σε ανθρώπους. Αυτό αποτελεί μια πολύ καλή είδηση για τις αγορές, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις της Eli Lilly και της Johnson & Johnson ότι παρουσίασαν επιπλοκές στις δικές τους μελέτες.

    Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικούς μήνες ανόδου. Συγκεκριμένα παρουσίασαν αύξηση κατά 1,9% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,7%.

    Αντιθέτως υποχώρησε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ διακόπτοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων διαδοχικών μηνών. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,6% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Federal Reserve.

    Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ ήταν για άνοδο 0,4%. Στο μεταξύ, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε 0,3% τον Σεπτέμβριο και παραμένει 6,4% χαμηλότερο από το επίπεδο του Φεβρουαρίου.

    Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 323,77 μονάδες ή 1,14% με τον ευρύτερο S&P 500 να προσθέτει 30,71 μονάδες ή 0,87% στις 3.513 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 103 μονάδων ή 0,88% στις 11.813,01 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ