• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα, με την ελπίδα για πακέτο τόνωσης να δίνει ώθηση στους δείκτες

    • NewsRoom


    Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street παίρνοντας τη σκυτάλη από τα χρηματιστήρια της Ευρώπης αλλά και της Ασίας, τα οποία έδειξαν θετικά σημάδια την πρώτη ημέρα της εβδομάδας.

    Οι επενδυτές φαίνεται να ξαναβρίσκουν την χαμένη ελπίδα τους για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας από το Κογκρέσο, πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μέχρι πρόσφατα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβεί, ωστόσο η Νάνσι Πελόζι ανέφερε την Κυριακή ότι μια συμφωνία βρίσκεται στο τραπέζι στη βάση της πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών για ένα μικρότερο των αρχικών σχεδιασμών πακέτο, δηλώνοντας αισιόδοξη ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, θα φέρει κάτι στο τραπέζι για να υπάρξει συμφωνία. Το πακέτο θα μπορούσε να ψηφιστεί ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Πελόζι να προωθεί μια πρόταση ύψους 2,2 τρισ. δολ. για την παροχή βοήθειας σε άνεργους Αμερικανούς και τις επιχειρήσεις που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

    Τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές, με την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση την Τρίτη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν να είναι η πρώτη μάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων και η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση για το «κλειδί» του Λευκού Οίκου.

    Η ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές. Την Κυριακή οι ΗΠΑ κατέγραψαν σχεδόν 37.000 νέα κρούσματα, με τους θανάτους να ξεπερνούν πλέον τους 204.000.

    Στο ταμπλό, ο Dow Jones κερδίζει 347,66 μονάδες ή 1,28% σκαρφαλώνοντας στις 27.550 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Boeing με άλμα 5,55% στα 164,68 δολάρια ενώ ακολουθούν η Dow Inc στα 47,73 δολ. με κέρδη 3,02% και η American Express στα 98,73 δολάρια με άνοδο 2,57%. Ο S&P 500 κερδίζει 38,91 μονάδες ή 1,20% τις 3.337 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 125,35 μονάδες ή 1,16% στις 11.038,37 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ