• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη 0,98% για τον Dow Jones στην καλύτερη ημέρα των τελευταίων 2 εβδομάδων

    • NewsRoom
    Dow Jones Wall Street


    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε η αγορά της Wall Street την Πέμπτη, με τον Dow Jones μάλιστα να σημειώνει την καλύτερη επίδοσή του τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.291,78 μονάδες, με άνοδο 0,98%, ο  S&P 500 στις 4.199,12 μονάδες με κέρδη 1,41% ενώ ο Nasdaq στις 12.639,27 μονάδες με άνοδο 1,67%.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρά αλλά παρέμεινε πάνω από το 3% ενώ του 2ετούς έπεσε στο  επίπεδο του 3,37%

    Η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της στο συμπόσιο του Jackson Hole το οποίο ξεκίνησε σήμερα, με τις πρώτες τοποθετήσεις των αξιωματούχων της FED. Άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή τοποθέτηση του Τζερόμ Πάουελ, από την οποία η αγορά αναμένει να αντλήσει πληροφορίες για την συνέχεια των κινήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

    Την Πέμπτη, πάντως, η αγορά αναθάρρησε καθώς είδε την αναθεωρημένη πρόβλεψη των αμερικανικών αρχών για την πορεία της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την οποία η επιβράδυνση ήταν μόλις 0,6%, μέγεθος μικρότερο από την αρχική εκτίμηση.

    Παράλληλα, η αγορά είδε την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου να υποβάλλονται 243.000 νέα αιτήματα για λήψη επιδόματος ανεργίας, αριθμός μειωμένος κατά 2.000 από την προηγούμενη. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στα 252.000.

    Πέρα από την ομολία του Τζερόμ Πάουελ, οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή, τα οποία αποτελούν τον δείκτη που εμπιστεύεται περισσότερο η FED για τον υπολογισμό του πληθωρισμού.

    Μετοχές

    Οι κλάδοι των υλικών, των υπηρεσιών επικοινωνίας και της τεχνολογία πληροφοριών σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing, κλείνοντας στο +3,53%, ενώ ακολούθησε η  Intel με άνοδο 3,04%.  Dow (2,80%),  Caterpillar (2,43%) και  JPMorgan (2,37%) έκλεισαν με άνοδο άνω του 2%, ενώ ακόμα 23 μετοχές έκλεισαν με μικρότερη άνοδο.

    Μόλις 2 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με τις σημαντικότερες απώλειες να σημειώνει η Salesforce κλείνοντας στο -3,39%, μετά την απογοητευτική πρόβλεψη της εταιρείας για το οικονομικό 2023. Η Procter & Gamble έκλεισε με οριακή πτώση -0,05%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισε η Snowflake έκλεισε με άλμα 22,80% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.

    Αντίθετα, βουτιά 18,32% της Peloton μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε. Πτώση 12,00% σημείωσε και η Splunk παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Kέρδη 1,3% για τον Nasdaq – Μεγάλη άνοδος για Meta, Boeing και Shopify



    ΣΧΟΛΙΑ