• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα της Πέμπτης, σε θετικό έδαφος κινείται ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο κινούνται στο πρώτο μισάωρο οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να είναι ο μόνος από τους τρεις που κινείται αυτή την ώρα σε θετικό έδαφος.

    Παρά τα θετικά νέα από τον τομέα των εμβολίων κατά της πανδημίας, η τρέχουσα κατάσταση στις ΗΠΑ, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τις πολιτείες να προχωρούν σε αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις, διαμορφώνει ένα βαρύ κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ιδιαίτερα καθώς το δεύτερο κύμα έρχεται μέσα στην εορταστική περίοδο αλλά και σε μια περίοδο που η συνεχιζόμενη πολιτική κόντρα μετά τις εκλογές δεν αφήνουν αισιοδοξία για μια άμεση παρέμβαση του κράτους υπέρ της πραγματικής οικονομίας.

    Το αρνητικό κλίμα ήρθαν να επιβαρύνουν τα στοιχεία για την αύξηση του αριθμού αιτήσεων για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών για νέα μείωσή του. Δείγμα πως τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να επηρεάζουν ήδη την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

    Έτσι, ο Dow Jones κινείται, μισή ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στη Νέα Υόρκη, στις 29.386,14 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,18%, ενώ ο  S&P 500 στις 3.564,01 μονάδες με πτώση -0,11%. Πάντως οι δείκτες έχουν καταφέρει να περιορίσουν αρκετά τις απώλειες των πρώτων λεπτών μετά την έναρξη των συνεδριάσεων της ημέρας.

    Ο  Nasdaq, αντίθετα, κινείται στις  11.836,51 με ήπια άνοδο 0,3%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρουν οι μετοχές των Walmart (1,72%) και Boeing (1,55%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Amgen (-1,12%) και UnitedHealth (-1,73%).



    ΣΧΟΛΙΑ