• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες απώλειες περιμένοντας τα πρακτικά της FED και τα αποτελέσματα της Nvidia

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, επιστρέφοντας μετά την αργία της Δευτέρας, με το ενδιαφέρον την αγοράς να βρίσκεται στην αυριανή δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της FED τον περασμένο Ιανουάριο.

    Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η αρμόδια επιτροπή της FED αλλά και ο πρόεδρός της είχε προειδοποιήσει την αγορά πως δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο για μια πρώτη μείωση των επιτοκίων, προκαλώντας απογοήτευση στους επενδυτές.

    Την Τρίτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.563,80 μονάδες με απώλειες -0,17%, ο S&P 500 στις 4.975,51 μονάδες με πτώση -0,60% ενώ ο Nasdaq στις 15.630,78 μονάδες με βουτιά -0,92%.

    Πέρα από τα πρακτικά της FED, τα οποία αναμένεται πως θα επαναλάβουν τα όσα έχουν δηλώσει οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για ανάγκη πιο προσεκτικών βημάτων ώστε να διασφαλιστεί πως ο πληθωρισμός βρίσκεται πράγματι σε καθοδική τροχιά, το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί, μετά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης, ξανά στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 2023, η Nvidia, αναφέρει αποτελέσματα τριμήνου.

    Η Nvidia ήταν η εταιρεία που βρέθηκε στο επίκεντρο της «επανάστασης» της Τεχνητής Νοημοσύνης το 2023, χάρη στα περιζήτητα chip της.  Ωστόσο, την Τρίτη η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά σχεδόν 4,4% παρασύροντας μαζί της τις τεχνολογικές μετοχές.  Αν και η Nvidia αναμένεται να δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι επενδυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υψηλή αποτίμησή της.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Walmart (3,23%), η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον κατασκευαστή τηλεοράσεων Vizio για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή. Η Vizio έκλεισε επίσης με άνοδο περίπου 16%.

    Ισχυρά ανοδικά για τον Dow Jones κινήθηκαν επίσης οι Intel (2,32%) και Coca-Cola (2,21%), ενώ στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι IBM (-2,24%) και Caterpillar (-2,54%).

    Ενδιαφέρον υπήρξε και για τις χρηματοοικονομικές μετοχές, μετά από την ανακοίνωση ότι η Capital One Financial συμφώνησε να αγοράσει την Discover Financial Services, έναντι 35,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μετοχή της Capital One έκλεισε με άνοδο 0,12% ενώ της  Discover στο +12,61%.

    Διαβάστε επίσης

    Προειδοποίηση ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους: Η Ρωσία μπορεί να έχει μέσα στο 2024 πυρηνικό όπλο στο διάστημα

    Intralot: Διεκδικεί νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ – Έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

    Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα στη συνεδρίαση της Τρίτης – Πώς κινήθηκαν οι δείκτες



    ΣΧΟΛΙΑ