• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες απώλειες για τους βασικούς δείκτες – Άλμα 14% για την Alibaba

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να προβληματίζεται ξανά για την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 32.394,25 καταγράφοντας ήπιες απώλειες -0,12%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε στις 3.971,27 μονάδες με πτώση -0,16% ενώ ο Nasdaq στις 11.716,08 μονάδες με απώλειες -0,45%.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν , με αυτή του 2ετούς ομολόγου να σκαρφαλώνει ξανά πάνω από το 4%, ασκώντας πίεση στις μετοχές και ειδικότερα σε εταιρείες τεχνολογίας.

    «Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα επιτόκια αυξάνονται και οι αγορές οδηγούνται από τους πιο ευαίσθητους οικονομικά κλάδους, όπως η ενέργεια και οι βιομηχανίες», δήλωσε ο Brian Levitt, στρατηγικός αναλυτής της Invesco «Προς το παρόν, οι επενδυτές φαίνεται να κοιτάζουν πέρα ​​από τις προκλήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και να αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζει να είναι ανθεκτική».

    Αν και οι ανησυχίες για την κρίση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ έχουν αμβλυνθεί, οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν ξανά την Τρίτη μετά από επίμαχη ακρόαση ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας. Τρεις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι ευνοούν αυστηρότερους κανόνες για τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Την ίδια ώρα πάντως, η μετοχή της Alibaba κατάφερε να κλείσει με ισχυρά κέρδη άνω του 14%, μετά τη νέα διάρθρωση που ανακοίνωσε η εταιρεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να «σπάσει» σε 6 διαφορετικές μονάδες, με κάθε μια από αυτές να διερευνά την άντληση κεφαλαίων από επενδυτές ή μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.

    Κάθε οντότητα θα διοικείται από τον δικό της Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό της διοικητικό συμβούλιο. Οι 6 μονάδες θα είναι οι: Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Commerce Group, Local Services Group, Cainiao Smart Logistics Group, Global Digital Commerce Group και Digital Media and Entertainment Group.

    Η Alibaba ανέφερε σε μια δήλωση ότι η κίνηση έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς». Η κίνηση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Alibaba, η οποία αντιμετώπισε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και αυστηρότερους κανονισμούς από το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίησή της. Η Alibaba έχει δυσκολευτεί με την ανάπτυξη τα τελευταία τρίμηνα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Walgreens Boots Alliance (2,67%) και η Boeing (2,18%) σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος για τις Dow (1,76%), Chevron (1,21%) και Caterpillar (1,01%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι American Express (-2,40%),  UnitedHealth (-1,94%) και Merck (-1,33%).



    ΣΧΟΛΙΑ