• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τα futures στον απόηχο του χθεσινού «ράλι»

    • NewsRoom
    Wall Street


    Θετικά πρόσημα για τα futures μετά το χθεσινό ράλι των βασικών δεικτών της Wall Street, την ώρα που οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρέμειναν σταθερές στις 884.000.

    Οι δείκτες στη Wall Street επανήλθαν χθες σε θετικό έδαφος, μετά το τριήμερο sell-off των τεχνολογικών μετοχών. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κέρδισε 440 μονάδες, ή 1,6%, στις 27.940 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,01% στις 3,398,96. Ο τεχνολογικός Nasdaq, μετά τα απανωτά σερί πτωτικών συνεδριάσεων, ενισχύθηκε στο 2,7% και έκλεισε στις 11.142 μονάδες.

    Οι επενδυτές είδαν με ενδιαφέρον την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στα ιστορικά χαμηλά της. Συγκεκριμένα η ΕΚΤ αποφάσισε ότι επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

    Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν σταθερές στις 884.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός, 29,6 εκατ. ανθρώπους, ο οποίος δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένος και δίνει τα στοιχεία με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, περιλαμβάνει και τα προσωρινά ομοσπονδιακά προγράμματα που συνδέονται με την πανδημία. Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας, διαμορφώθηκε στα 13,4 εκατ. στο τέλος Αυγούστου.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones, κερδίζουν ήπια στο 0,02% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται στις 3,408 μονάδες στο 0,23%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 94 μονάδες στο +0,86%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ