• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τα futures με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα


    Ήπια κέρδη διαμορφώνεται στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street λίγο πριν το άνοιγμα της Τετάρτης, μετά τις χθεσινές ήπιες απώλειες, καθώς οι επενδυτές ενόψει των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων, προχώρησαν σε μερική ρευστοποίηση των κερδών.

    Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις εταιρείες του χρηματοικονομικού τομέα να είναι οι πρώτες που ανακοίνωσαν τις επιδόσεις τους για το τρίτο τρίμηνο. Κέρδη ανακοίνωσαν JP Morgan, BlackRock και Citigroup ενώ αρνητική εξέλιξη αποτέλεσε το πάγωμα των κλινικών δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της Johnson & Johnson, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρία ένας από τους εθελοντές εμφάνισε μια ανεξήγητη αρρώστια. Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις 28.679,81 μονάδες με απώλειες -0,55%, ο S&P 500 στις 3.511,93 μονάδες με πτώση -0,63% ενώ ο Nasdaq στις 11.863,90 μονάδες, αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας κατάφερε να περάσει για αρκετή ώρα σε θετικό έδαφος, κλείνοντας τελικά με οριακές απώλειες -0,1%.

    Εκτός από την Johnson & Johnson, και η φαρμακευτική Eli Lilly (-2,87%) ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναστολή της κλινικής δοκιμής της θεραπείας αντισωμάτων της για τον κορονοϊογια λόγους ασφαλείας, μετά από σύσταση της αρμόδιας επιτροπής, γεγονός που οδηγεί σε ένα μονοπάτια απαισιοδοξίας την αγορά.

    Χθες η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iPhone 12, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 4 νέα μοντέλα (iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max), με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 699 δολάρια και να φτάνουν τα 1099 δολάρια, ωστόσο η αγορά δεν έδφειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να πέφτει στο τέλος της ημέρας στο 2,65%, με την μετοχή να φτάνει κάποια στιγμή ακόμα και στο -3,75%.

    Στα εταιρικά αποτελέσματα, πτώση κατά 56% κατέγραψαν τα κέρδη της Wells Fargo στο γ΄ τρίμηνο. Η αμερικανική τράπεζα τόνισε πως τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,04 δισ. δολάρια από τα κέρδη των 4,61 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

    Από την άλλη αύξηση των κερδών παρουσίασε η Goldman Sachs. Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολαρίων ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 29,5% στα 10,78 δισ. δολ. Το γεγονός αυτό δίνει ώθηση στην μετοχή της, η οποία προσυνεδριακά κερδίζει 2,04%.

    Με τις εκλογές στις ΗΠΑ να πλησιάζουν, οι επενδυτές κρίνουν ότι φαβορί για την θέση στο Λευκό Οίκο είναι ο Τζο Μπάιντεν, γεγονός που εντείνει τις ελπίδες τους για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας νωρίτερα απ’ ότι περιμένουν.

    Έτσι τα futures του Dow Jones κερδίζουν 43 μονάδες ή 0,15% με αυτά του S&P 500 να κερδίζουν ήπια στο 0,1%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζει στις 12.111 μονάδες στο 0,21%.



    ΣΧΟΛΙΑ