• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα με το βλέμμα στο Jackson Hole – Κέρδη πάνω από 2% για την Tesla

    Wall Street


    Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται στο άνοιγμα της Wall Street μετά τη χθεσινή τρίτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο Jackson Hole, αλλά και στην ομιλία Πάουελ την Παρασκευή, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πληθωρισμού με όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην οικονομία να βρίσκεται στον αφρό του ενδιαφέροντος.

    Χθες εν μέσω πιέσεων με φόντο τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία αλλά και του ράλι των ομολόγων, η Wall σημείωσε νέες απώλειες ενώ ο Dow Jones βρέθηκε ξανά κάτω από τις 33.000 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε στις 32.909,59 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,47%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 4.128,73 μονάδες με πτώση -0,22%. Από την πλευρά του ο Nasdaq έκλεισε στις 12.381,30 μονάδες παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος.  Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου επέκτειναν τα κέρδη τους αφού έφτασαν σε υψηλά πολλών εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση, επιβαρύνοντας τις μετοχές υψηλής ανάπτυξης και τεχνολογίας.

    Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή του ετήσιου συμποσίου της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου οι αξιωματούχοι είναι πιθανό να επαναλάβουν τη δέσμευση της Fed να κινηθούν επιθετικά προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος. Η Fed προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό και δεν θα σταματήσει μέχρι να το κάνει, ωστόσο υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα πράγματα επιβραδύνονται. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ήταν οι χαμηλότερες των τελευταίων έξι ετών και τα εκκρεμή στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών θα ανακοινωθούν αύριο. Οι αγοραστές καθυστερούν τις αγορές ρούχων και ηλεκτρονικών ειδών επειδή ξοδεύουν περισσότερα για βασικά είδη όπως τα τρόφιμα, αν και οι τιμές των καυσίμων έχουν χαλαρώσει από τα υψηλά επίπεδα του Ιουνίου.

    Οι εταιρείες τεχνολογίας αλλά και του λιανεμπορίου συνεχίζουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα και οι προοπτικές τους για τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κλίμα για τις αγορές αυτή την εβδομάδα.

    Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούλιο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

    Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη, αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο, μετά από άνοδο 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση 0,3% τον Ιούλιο.

    Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να υποχωρήσουν.

    Τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν το ράλι σήμερα, με το 10ετες να προσθέτει 1,63% ενώ το 2ετες προσθέτει 0,7%.

    Η μετοχή της Tesla ανεβαίνει πάνω από 2% αφού μετά το τέλος της συνεδρίασης ξεκινάει το split 3 προς 1, που σημαίνει ότι οι μετοχές της εταιρείας θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε προσαρμοσμένη βάση split από αύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου. Η Netflix επίσης διαπραγματεύεται πάνω από το 2% στο άνοιγμα, ενώ στο επίπεδο γύρω του 1% προσθέτουν οι Meta, Alphabet και Zoom.

    Η μετοχή της Bed Bath & Beyond προσθέτει 15%, αφού δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ο προβληματικός λιανοπωλητής έκανε μια προσπάθεια για να εξασφαλίσει μια σανίδα σωτηρίας ρευστότητας, καθώς βρήκε δανειστή για να της χορηγήσει δάνειο μετά από μια διαδικασία μάρκετινγκ που διεξήγαγε η JP Morgan.

    Η μετοχή της Nordstrom υποχωρεί 19% αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη, ένα σημάδι ότι ο υψηλός πληθωρισμός 40 ετών συμπιέζει τις καταναλωτικές δαπάνες για τα ρούχα και τα υποδήματα.

    Στις αγορές εμπορευμάτων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου συνέχισαν να κερδίζουν αφού η Σαουδική Αραβία πρότεινε την Τρίτη ότι η συμμαχία OPEC+ μπορεί να κάνει πιθανές περικοπές στην παραγωγή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου WTI σκαρφάλωσαν περίπου 1,2% για να διατηρηθούν πάνω από τα 94 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν με την ίδια διαφορά για να ξεπεράσουν τα 101 δολάρια το βαρέλι.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 0,15% στις 32.957 μονάδες, ο S&P 500 επίσης ανεβαίνει 0,25% στις 4.138 μονάδες ενώ ισχυρότερα κέρδη σημειώνει ο Nasdaq στις 12.432 μονάδες με άνοδο 0,4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Έσοδα μαμούθ για την FTX έφερε το ράλι στα κρυπτονομίσματα το 2021 – Ετοιμάζει νέες εξαγορές;



    ΣΧΟΛΙΑ