• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ικανοποίηση στις αγορές από την απόφαση της Fed – Τι προμηνύουν τα futures

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μία ώρα πριν το άνοιγμα των αγορών, μετά την απόφαση της FOMC της Fed να παγώσει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τα επιτόκιά της.

    Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της ανακοίνωσης ο Τζερόμ Πάουελ συνέχισε να είναι ασαφής αναφορικά με τις μελλοντικές συναντήσεις των αξιωματούχων.

    «Λίγοι μήνες καλών δεδομένων είναι μόνο η αρχή του τι χρειάζεται για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά πτωτικά προς τον στόχο μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της FOMC.

    «Η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού σταθερά στο 2% έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει», πρόσθεσε ο Πάουελ τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να κηρύξει ακόμα τη νίκη στον πόλεμο κατά του πληθωρισμού.

    Η Fed αποφάσισε να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της μεταξύ 5,25 – 5,50%, γεγονός που ικανοποίησε εμφανώς τις αγορές, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση της Τετάρτης σε θετικό έδαφος.

    Την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας ενστερνίστηκε και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία νωρίτερα την Πέμπτη διατήρησε σταθερά τα επιτόκιά της στο 5,25%, σε υψηλό 15 ετών.

    Πώς κινούνται τα futures

    Όπως όλα δείχνουν, οι αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται σε θετικό έδαφος στη συνενδρίαση της Πέμπτης, λαμβάνοντας ώθηση από την ικανοποίηση των επενδυτών σχετικά με το προσωρινό πάγωμα των επιτοκίων.

    Τα futures του Dow κινούνται με ήπια άνοδο 0,45% στις 33.424,86 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.265,74 μονάδες με ήπια άνοδο 0,66%.

    Την ίδια ώρα τα futures του Nasdaq κινούνται στις 14.817,61 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,04%.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έρχονται να συμπληρώσουν το τοπίο αναφορικά με την αγορά εργασίας.

    Την περασμένη Τετάρτη, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σημείωσαν μέτρια άνοδο τον Οκτώβριο, με την απασχόληση να παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

    Όσον αφορά τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν μέτρια άνοδο και από τις 212.000 ανήλθαν στις 217.000, ανατρέποντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 210.000.

    Την ίδια ώρα, οι συνεχείς αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν στα 1,818 εκατ. από τα 1,783 εκατ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα ανέλθουν στα 1,8 εκατ.. Τέλος, σε επίπεδο 4 εβδομάδων, οι αιτήσεις κατά μέσο όρο αγγίζουν τις 210.000 έναντι των 208.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Έχουµε σχέδιο για το πώς η αγορά εργασίας θα επιστρέψει στην κανονικότητα

    4 απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνουμε βάρος

    Διαφορετικά αρχαία συνεργεία δούλευαν στον Τύμβο Καστά – Μέλη επιστρέφουν στη θέση τους στον περίβολο



    ΣΧΟΛΙΑ