• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η Tesla έστειλε ξανά τον Nasdaq πάνω από τις 12.000 μονάδες, μια ανάσα από την επιστροφή στις 4.000 ο S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Μια ακόμα ημέρα κερδών για τη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις κεντρικές τράπεζες. Τα θετικά αποτελέσματα της Tesla έδωσαν ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές, ενώ η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα βασικά της επιτόκια κατά 50 μ. β. οδήγησαν σε μια μικρή υποχώρηση το δολάριο, βοηθώντας περεταίρω την αγορά.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 32.036,90 μονάδες με άνοδο 0,51%, ο  S&P 500 στις 3.998,95 μονάδες με κέρδη 0,99% ενώ ο  Nasdaq στις  12.059,61 μονάδες με άνοδο 1,36%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (1,94%),  Goldman Sachs (1,63%)  και  Salesforce (1,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Verizon (-2,89%), Dow (-2,15%) και IBM (-1,63%).

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται την ΕΚΤ η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της μετά από 11 χρόνια, αυξάνοντάς τα κατά 50 μονάδες βάσης. Η κίνησή της έρχεται ως συνέχεια των επιθετικών αυξήσεων στις οποίες έχουν ήδη προχωρήσει οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες. Μια καθυστέρηση για την οποία έχει δεχθεί κριτική η ΕΚΤ. Η αύξηση των επιτοκίων έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την ευρωζώνη, η οποία αντιμετωπίζει την απειλή μιας ενεργειακής κρίσης, ενώ παράλληλα το ευρώ είναι αποδυναμωμένο έναντι του δολαρίου και η Ιταλία βυθίζεται στη δίνη μιας πολιτικής κρίσης.

    Η μετοχή της Tesla έκλεισε με άλμα 9,78% παρασύροντας μαζί της τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς κατάφερε να ανακοινώσει ισχυρότερα αποτελέσματα τριμήνου από αυτά που ανέμεναν οι επενδυτές.

    Αντίθετα η American Airlines παρά τα εξαιρετικά της αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, όπου εμφάνισε τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της, αλλά και τις ισχυρές προβλέψεις της για το τρέχον τρίμηνο, έκλεισε με ισχυρές απώλειες 7,43%.

    H μετοχή της United Airlines δέχθηκε ισχυρές πιέσεις κλείνοντας στο -10,17% καθώς εμφάνισε χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου. Η Carnival σημείωσε απώλειες 11.18% μετά την ανακοίνωση κοινής προσφοράς μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων.

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και η AT&T κλείνοντας στο -7,6% μετά την μείωση στο guidance  για τις ελεύθερες ταμειακές ροές για ολόκληρο το έτος. Ωστόσο, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις προσδοκίες στο δεύτερο τρίμηνο.

    Άνοδο 1,52% σημείωσε η μετοχή της Amazon, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της One Medical για 3,9 δισ. δολάρια.

    Στα μάκρο, ο μεταποιητικός δείκτης της Fed της Φιλαδέλφειας κατέγραψε μέτρηση -12,3, χειρότερη από την εκτίμηση 1,6 του Dow Jones.

    Εν τω μεταξύ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας συνέχισαν την ανοδική τους τάση και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2021. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανέβηκαν στις 251.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου, από τις προσαρμοσμένες 244.000 αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανέκαμψε από τα χαμηλά 15 μηνών ο χρυσός – Βαριές απώλειες 3,5% για το αμερικανικό πετρέλαιο

    JP Morgan: Προβλέπει τρεις αυξήσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάσης για την ΕΚΤ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Το ενδιαφέρον σε ΕΚΤ και Ιταλία



    ΣΧΟΛΙΑ