• Business

    Amazon: Εξαγοράζει την One Medical για 3,9 δισ. δολάρια

    Amazon: Στόχος ακτιβιστών κατά της κλιματικής αλλαγής 15 αποθήκες της


    Η Amazon προχωρά στην εξαγορά της One Medical με τίμημα τα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Tην Πέμπτη υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της One Medical, ενός οργανισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργεί υπό την 1Life Healthcare Inc, προς 18 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά ή 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

    “Πιστεύουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται ψηλά στη λίστα των εμπειριών που χρειάζονται επανεφεύρεση”, δήλωσε ο Neil Lindsay, ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon Health Services. Επικαλέστηκε μια λίστα με παράπονα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για την κράτηση, τη λήψη άδειας από την εργασία, την εύρεση θέσης στάθμευσης κοντά σε μια κλινική και μετά την πρόσβαση σε ένα φαρμακείο.

    Μόλις κλείσει η συμφωνία, ο Amir Dan Rubin θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της One Medical. Η Amazon έχει κάνει μια σειρά από κινήσεις στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του διαδικτυακού φαρμακείου PillPack το 2019.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Στο +1,2% ο Nasdaq, ισχυρά κέρδη για Netflix και Amazon, εκτοξεύεται η Coinbase λόγω Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ