• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η Disney πλήγωσε τον Dow Jones, ανάκαμψη για S&P 500 και Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να «πληγώνεται» κυρίως από την βουτιά της Disney, την ώρα που ο S&P 500 και ο Nasdaq άφηναν πίσω τις ισχυρές απώλειες της Τετάρτης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.921,23 μονάδες, με απώλειες -0,44%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.649,27 μονάδες με άνοδο 0,06% ενώ ο Nasdaq στις 15.704,28 μονάδες με άνοδο 0,52%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (1,98%), Dow Inc (1,57%) και Salesforce (1,10%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walt Disney (-7,07%), Visa (-2,38%) και Honeywell (-1,95%).

    Η πτώση της Disney ήρθε στον απόηχο των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης. Η εταιρεία παρουσίασε μείωση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο, ενώ μειωμένος ήταν και ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών του Disney+, προσθέτοντας μόλις 2,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, λιγότερους από τους μισούς που προσέλκυσε στο ίδιο διάστημα το Netflix.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά εκμεταλλεύτηκε την αργίας της Ημέρας των Βετεράνων, κατά την οποία η αγορά ομολόγων παρέμεινε  κλειστή. Έτσι, οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες επηρρεάστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά την Τετάρτη από την άνοδο των αποδόσων, ως επακόλουθο των χειρότερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο, κατάφεραν να ανακάμψουν πιο εύκολα.

    Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Boeing  (+0,40%) η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, φέρεται να έκλεισε μια σημαντική συμφωνία για 70 έως 80 αεροσκάφη 737 Max με την ινδική αεροπορική εταιρεία Akasa, με έδρα το Mumbai, του δισεκατομμυριουχου Rakesh Jhunjhunwala. Η συμφωνία ανακοινωθεί πιθανά κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow, που ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου.

    Άλμα 22,10% κατέγραψε η μετοχή της Rivian, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την εντυπωσιακή της εμφάνιση στο ντεμπούτο της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Nasdaq την Τετάρτη.



    ΣΧΟΛΙΑ