• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οι δηλώσεις Πάουελ έστειλαν στο 2,9% την απόδοση του 10ετούς και βύθισαν τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Μεγάλη Πέμπτη, καθώς η νέα άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αντιστάθμισε την αισιοδοξία που προκάλεσαν οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.792,76 μονάδες με απώλειες -1,05%, ο S&P 500 στις 4.393,66 μονάδες με πτώση -1,48% ενώ ο Nasdaq στις 13.174,65 μονάδες με βουτιά -2,07%.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν απότομα μέσα την ημέρα, με αυτή του 10ετούς κρατικού ομολόγου να να διαπραγματεύεται πάνω από 2,9% για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης — κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2018.

    Η άνοδος συνδέεται και με τη δήλωση του Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, πως η FED θα έχει στο τραπέζι της συνάντησης του Μαΐου την πρόταση για αύξηση κατά 50 μονάδες βάσεις των βασικών της επιτοκίων. Μάλιστα τόνισε πως στις σημερινές συνθήκες ίσως είναι σκόπιμο η FED να πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα για να αντιμετωπιστεί ο υψηλός πληθωρισμός.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Dow (2,92%), IBM (1,11%) και Verizon (1,10%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Salesforce (-4,83%), Chevron (-4,64%) και Walt Disney (-2,34%).

    Εκτός Dow Jones, ξεχώρισε η άνοδος 3,23% της μετοχής της Tesla, η οποία έκλεισε στα 1.008,78 δολάρια, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέρει χάρη στις ισχυρές παραδόσεις αυτοκινήτων.

    Άλμα 9.31% σημείωσε η μετοχή της United Airlines καθώς προέβλεψε κέρδη για το 2022.

    Ισχυρές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Warner Bros. Discovery, μετά την είδηση πως κλείνει μετά από έναν μήνα λειτουργίας την υπηρεσία CNN+. H μετοχή έκλεισε με βουτιά 6,78%.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάουελ: Στο τραπέζι της συνεδρίασης της FED τον Μάιο μια αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

    Τζάνετ Γέλεν: Η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων στην Ευρώπη μπορεί να εκτινάξει τις τιμές

     



    ΣΧΟΛΙΑ