• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: H βουτιά της Snap παρέσυρε τις τεχνολογικές μετοχές, μειώνοντας ελαφρά τα εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες

    χρηματιστές στη wall street


    Με απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές και τον δείκτη Nasdaq να δέχονται ισχυρό χτύπημα από τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Snap, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη τους.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.899,29 μονάδες με απώλειες -0,43%, ο  S&P 500 στις 3.961,63 μονάδες με πτώση -0,93% ενώ ο  Nasdaq στις 11.834,11 μονάδες με βουτιά -1,87%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,95%, ο S&P 500 με κέρδη 2,55% ενώ ο Nasdaq με άλμα 3,33%, με τους δείκτες να βρίσκουν ισχυρό στήριγμα στην πτώση του δολαρίου και τα θετικά αποτελέσματα ορισμένων εταιρειών όπως η  Goldman Sachs, η Tesla και η Netflix.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχώρισαν την Παρασκευή η American Express με κέρδη 2,03%, η  Procter & Gamble με άνοδο 1,67% και η  IBM με κέρδη  0,87%. Αντίθετα, βαρίδι για τον δείκτη ήταν οι μετοχές της  Nike (-2,23%),  Intel  (-3,47%) και κυρίως της  Verizon (-6,67%).

    Ισχυρό πλήγμα στις τεχνολογικές μετοχές, και ειδικότερα σε αυτές που ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Snap, η μετοχή της οποίας έκλεισε με απώλειες 39.08% στα 9,96 δολάρια. Η ιδιοκτήτρια του Snapchat ανακοίνωσε απώλειες 422 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, σημειώνοντας μάλιστα την πιο αργή αύξηση των πωλήσεών της, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι θα μειώσει «σημαντικά» τις προσλήψεις της.

    Ήπια ανοδικά, από την άλλη, κινήθηκε η μετοχή του Twitter (+0,81%), αν και ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε μια απροσδόκητη πτώση των εσόδων εν μέσω έντονου ανταγωνισμού σε μια αποδυναμωμένη αγορά.

    Τα αποτελέσματα των Snap και Twitter επηρέασαν  και όλες τις μετοχές εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta υποχώρησε κατά 7,59%, η Alphabet κατά 5,63%, ενώ η Pinterest κατά 13,51%.

    «Αν θέλετε αποδείξεις ότι οι εταιρείες είναι νευρικές για τις οικονομικές προοπτικές, απλώς κοιτάξτε πώς οι πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και τα πρακτορεία μάρκετινγκ θρηνούν για μια πιο σκληρή διαφημιστική αγορά», δήλωσε ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων της AJ Bell. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την βραδύτερη αύξηση των παγκόσμιων εσόδων στην ιστορία του τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Η Meta και η Alphabet αναμένεται να δημοσιεύσουν τριμηνιαία αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, ενώ το Pinterest πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την 1η Αυγούστου.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα τη νέα συνεδρίαση της FED, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί μια νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των πέντε αρνητικών εβδομάδων – Άλμα για το παλλάδιο πάνω από τα 2.000 δολάρια

    Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές – Κέρδη 3% για τον Stoxx την εβδομάδα

    Νέα πτώση για το πετρέλαιο, μικτή η εικόνα σε επίπεδο εβδομάδα για WTI και Brent



    ΣΧΟΛΙΑ