• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέα πτώση για το πετρέλαιο, μικτή η εικόνα σε επίπεδο εβδομάδα για WTI και Brent

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με νέες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, παρά την αρχική άνοδο.

    Η πτώση έρχεται μετά από μια νέα αλλαγή σχετικά με τις Ευρωπαϊκές κυρώσεις για τις ρωσικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες.  Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις της ΕΕ, οι κρατικές ρωσικές Rosneft και Gazprom θα μπορούν να συνεχίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου σε τρίτες χώρες, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι στην παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο WTI  παράδοσης Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 94,7 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,7% ή 1,65 δολαρίων, ενώ το το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent έκλεισε στα 103,86 με πτώση 0,6% ή 0,61 δολαρίων. Τo πιο ενεργό συμβόλαιο Οκτωβρίου τουBrent έκλεισε με απώλειες 1,1% κλείνοντας στα 98,38 δολ. το βαρέλι.

    Σε επίπεδο εβδομάδας το πιο ενεργό συμβόλαιο το Brent έκλεισε με άνοδο 2%, ενώ αντίθετα το πιο ενεργό συμβόλαιο του WTI έκλεισε  με βουτιά κοντά στο 3%, σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο της Παρασκευής, το οποίο όμως αφορούσε το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου (έληξε την Τετάρτη).  χαμηλότερα από τα 97,59 της προηγούμενης Παρασκευής, που αφορούσαν όμως στο συμβόλαιο Αυγούστου που έληξε την Τετάρτη.

    Από την πλευρά της Μόσχας, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε πως η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του.

    Πιέσεις στις τιμές άσκησαν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη, υποχώρησε σε πολυετή χαμηλό.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των πέντε αρνητικών εβδομάδων – Άλμα για το παλλάδιο πάνω από τα 2.000 δολάρια

    Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές – Κέρδη 3% για τον Stoxx την εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ