• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασαν τα ανοδικά εβδομαδιαία σερί τους οι S&P 500 και Nasdaq

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, βάζοντας τέλος στο ράλι των συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.727,43 μονάδες με απώλειες -0,65%, ο S&P 500 στις 4.348,33 μονάδες με πτώση -0,77% ενώ ο Nasdaq στις 13.492,52 μονάδες με βουτιά -1,01%.

    Και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με συνολικές απώλειες, βάζοντας τέλος στα ανοδικά σερί τους. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,39%, τερματίζοντας πέντε συνεχόμενες εβδομάδες κερδών. Ο Nasdaq υποχωρεί επίσης περισσότερο από 1,4%, σπάζοντας ένα σερί  οκτώ ανοδικών εβδομάδων και σημείωσε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο. Σε αρνητικό έδαφος, στο –1,67% έκλεισε και ο Dow Jones.

    To ενδιαφέρον της αγοράς στράφηκε ξανά αυτή την εβδομάδα στις κεντρικές τράπεζες, με τον Τζερόμ Παόυελ να καταθέτει στο Κογκρέσο. Ο επικεφαλής της FED επανέλαβε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, οι κεντρικές τράπεζες σε Βρετανία, Ελβετία και Νορβηγία προχωρούσαν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων, ενισχύοντας τις ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια ανάπτυξη.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 κατάφεραν να κλείσουν θετικά την Παρασκευή (Intel 0,89%, Merck 0,77%, Visa  0,51% και 3M 0,40%).  Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις υπόλοιπες 26 μετοχές σημείωσαν οι Cisco (-1,55%), Walgreens Boots Alliance (-1,54%) και Goldman Sachs  (-1,52%), με την τελευταία να υποχωρεί μετά από δημοσίευμα του CNBC σύμφωνα με το οποίο  η επενδυτική τράπεζα πιθανότατα αντιμετωπίζει μεγάλη απομείωση για την εξαγορά της εταιρείας fintech GreenSky το 2021.

    Πέρα του Dow Jones, άλμα άνω του 9% σημείωσε η εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων CarMax καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων για το πρώτο τρίμηνο.

    Ιδιαίτερα πτωτικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι τεχνολογικές μετοχές, με την Nvidia να υποχωρεί κατά 1,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ