• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Επιστροφή σε θετικό έδαφος με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να παρασύρει στην άνοδο και τις υπόλοιπες μετοχές, βάζοντας τέλος στο μίνι αρνητικό σερί.

    Τα θετικά νέα ήρθαν από την Γερουσία, όπου οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Τσακ Σούμερ και Μιτς ΜακΚόνελ συμφώνησε σε επανέναρξη των συνομιλιών το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

    Tα θετικά νέα από την Γερουσία ήρθαν να δώσουν νέα ελπίδα στους επενδυτές, την ώρα που η τρέχουσα υγειονομική κατάσταση στις ΗΠΑ, παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων, παραμένει δραματική. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και οι πολιτείες προχωρούν σε αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις, διαμορφώνοντας ένα βαρύ κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ήδη μάλιστα, έχουν αρχίσει να φαίνονται οι επιπτώσεις στην οικονομία, με τα στοιχεία του υπουργείο Εργασία να καταγράφουν αύξηση του αριθμού αιτήσεων για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών για νέα μείωσή του.

    Σε αυτό το κλίμα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 29.483,23 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο  S&P 500 στις  3.581,87 μονάδες με κέρδη 0,39%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 11.904,71 μονάδες με άνοδο 0,87%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 18 έκλεισαν με άνοδο και 12 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce.com (2,91%) και Walmart (2,03%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της UnitedHealth (-2,18%).



    ΣΧΟΛΙΑ