• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Εντυπωσιακό cameback για τους βασικούς δείκτες, στο +3% έκλεισε ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Mε μια εντυπωσιακή αντίδραση στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην έναρξη και να κλείσουν κέρδη την Τετάρτη.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 34.416,99 μονάδες, με άνοδο  102,32 μονάδων ή +0,30%. Μάλιστα, στην έναρξη της συνεδρίασης βρέθηκε να υποχωρεί κατά 450 μονάδες, με απώλειες μεγαλύτερες του 1%.

    Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα για τους άλλους δύο βασικούς δείκτες, με τον S&P 500 να κλείνει στις  4.363,55 μονάδες, με άνοδο  0,41% και τον Nasdaq στις 14.501,91 μονάδες με άνοδο 0,47%.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο επίπεδο του 1,52%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Microsoft (1,51%), P&G (1,33%) και Salesforce (1,29%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Dow (-3,28%), Cisco (-1,37%) και Merck (-1,15%).

    Ισχυρά πτωτικά κινήθηκαν οι αεροπορικές μετοχές της American Airlines (-4,33%) και της JetBlue (-2,67%), οι οποίες σύμφωνα με την Goldman Sachs θα επηρεαστούν αρνητικά από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και την χαμηλότερη ζήτηση.

    ‘Ώθηση στην Wall Street έδωσαν τα θετικά σημάδια από τη συζήτηση στο Κογκρέσο για το ζήτημα της αύξησης του ορίου χρέους, το οποίο απειλεί -σε περίπτωση μη συμφωνίας έως τις 18 Οκτωβρίου- να οδηγήσει σε οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ ανέφερε σε μια κλειστή συνάντηση ομάδας των γερουσιαστών του κόμματός του πως θα προσφέρουν μια μικρή επέκταση στο όριο του χρέους. Όπως ανέφερε στο twitter, «για να προστατέψουμε τους Αμερικανούς από την πρόωρη κρίση που δημιουργήθηκε από τους Δημοκρατικούς, θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν κανονικές διαδικασίες για να περάσουν μια επείγουσα επέκταση του ορίου χρέους σε ένα σταθερό ποσό δολαρίων για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δαπανών έως τον Δεκέμβριο».

    Από εκεί και πέρα, η Wall Street είδε με ενδιαφέρον την αποκλιμάκωση των τιμών στο φυσικό αέριο, μετά την παρέμβαση του Πούτιν, ο οποίος δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αύξηση της προμήθειας προς την ΕΕ, με την Gazprom να μπορεί πλέον να προσφέρει αέριο και μέσω των αγωγών που περνούν από την  Ουκρανία.

    Τέλος η αγορά είδε τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, όπου 568.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 428.000 νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο.

    Διαβάστε επίσης

    Η παρέμβαση Πούτιν αποκλιμακώνει τις τιμές του φυσικού αερίου – Τα γεωπολιτικά παιχνίδια και η κρίση στην ΕΕ

    Forbes: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς – Εκτός λίστας ο Τραμπ

    Bitcoin: Κοντά στα 55.000 δολάρια με άλμα 10%

     



    ΣΧΟΛΙΑ