• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Διάλειμμα από τα ιστορικά ρεκόρ, με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, με την αγορά να κάνει μια στάση από τα ρεκόρ ξεκινώντας τη μειωμένης διάρκειας εβδομάδα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 39.313,64 μονάδες με απώλειες  -0,41%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 5.218,19 μονάδες με πτώση -0,31%. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τους δύο δείκτες.

    Με απώλειες έκλεισε και ο Nasdaq, στις  16.384,47 μονάδες με πτώση -0,27%.

    Τη μεγαλύτερη πίεση στον Dow Jones έδωσε η 3M, η οποία έκλεισε στο -1,82%, ενώ στο -1,74% έκλεισε η μετοχή της Intel, μετά την είδηση πως η Κίνα θα μπλοκάρει τα τσιπ της εταιρείας σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές. Στο -1,73% έκλεισε επίσης η μετοχή της Home Depot.

    Αντίθετα, άλμα 3,01% σημείωσε η μετοχή της Walt Disney, ενώ στο +1,68% έκλεισε η μετοχή της Amgen. Η μετοχή της  Boeing έκλεισε επίσης με κέρδη 1,36%, μετά και την είδηση για την επικείμενη αποχώρηση του CEO της, υπό το βάρος των προβλημάτων με το MAX 737.

    Τα προβλήματα των αεροσκαφών επηρέασαν και τη μετοχή της United Airlines, η οποία υποχώρησε κατά 3,4% μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ ότι θα εντείνει τον έλεγχο του αερομεταφορέα μετά από μια σειρά περιστατικών ασφαλείας.

    Η αγορά επιχειρεί ένα διάλειμμα από τα πρόσφατα ιστορικά ρεκόρ, στα οποία οδήγησε από τη μία το συνεχιζόμενο «AI rally» στις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών και των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών και από την άλλη η αισιοδοξία για τις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων από τη FED.

    Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται πως το παρατεταμένο ράλι έχει κάνει ακριβές τις μετοχές.

    Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αποκτήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού από τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Φεβρουαρίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed. Η αντίδραση της αγοράς θα καθοριστεί την επόμενη Δευτέρα, καθώς την Παρασκευή η αγορά θα μείνει κλειστή.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Ρωσία

    Το κακάο ακριβότερο από τον χαλκό, καθώς ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών – Ξεπέρασε και τα 9.500 δολάρια/τόνο

    Ευρωαγορές: Με νέα ιστορικά υψηλά ξεκίνησε ο Stoxx 600 την εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ