• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Με νέα ιστορικά υψηλά ξεκίνησε ο Stoxx 600 την εβδομάδα

    DAX


    Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωαγορές τη Δευτέρα, ανοίγοντας την εβδομάδα του Πάσχα των καθολικών. Οι ευρωπαϊκές αγορές θα είναι κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα λόγω των εορτών.

    Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 510,22 μονάδες, με τον κλάδο της ενέργειας να κλείνει με άνοδο 0,9%.  Μάλιστα, η Goldman Sachs αύξησε τον στόχο για το τέλος του έτους 2024 για τον δείκτη στις 540 μονάδες,  από 510 προηγουμένως, επικαλούμενη πιθανή βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στις κεντρικές τράπεζες.

    Ο βρετανικός FTSE 100, ο οποίος είχε υπεραποδόσει στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις μετά το σήμα για επερχόμενη μείωση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας τους επόμενους μήνες, υποχώρησε κατά 0,17% τη Δευτέρα, κλείνοντας στις 7.917,57 μονάδες. Αντίθετα, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,34%, στις 18.268,29 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε αμετάβλητος στις 8.151,60 μονάδες.

    Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 34,639,41 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 10.952,20 μονάδες.

    Από τις μετοχές,  η SBB εκτινάχθηκε 10,4% αφού ο όμιλος ακινήτων δήλωσε ότι θα εξαγοράσει χρέος με έκπτωση 60% σε σύγκριση με την αρχική αξία του.

    Αντίθετα η  Direct υποχώρησε κατά 11,3%, αφού η βελγική ασφαλιστική εταιρεία Ageas δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει περαιτέρω προσφορά για τη βρετανική εταιρεία ασφάλισης κατοικιών και αυτοκινήτων, μετά την απόρριψη των δύο προηγουμένων προτάσεων.

    Η Dassault Aviation ενισχύθηκε κατά 7,3%, σε ιστορικά υψηλά μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε «outperform» από την Exane BNP Paribas. Γενικότερα, ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα την περασμένη Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Οι δράστες της σφαγής στη Μόσχα πέρασαν από την Τουρκία για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής στη Ρωσία

    Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών

    Λευκός Οίκος σε Νετανιάχου: Απογοητευτική η ακύρωση της αποστολής αντιπροσωπείας, δεν έχουμε αλλάξει στάση



    ΣΧΟΛΙΑ