• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δεύτερη ημέρα κερδών για Dow Jones, στις 15.000 μονάδες επέστρεψε ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Δεύτερη ημέρα ισχυρών κερδών στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει την Πέμπτη με άλμα 500 μονάδων καθώς η FED κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές με την ανακοίνωσή της για τη νομισματική της πολιτική, ενώ οι φόβοι γύρω από την κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας μπαίνουν προς το παρόν στην άκρη.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.764,82 μονάδες με άνοδο 1,48%, ο S&P 500 στις 4.448,98 μονάδες με άνοδο 1,21% και ο Nasdaq στις 15.052,24 μονάδες, με άνοδο 1,04%.

    Με τη σημερινή άνοδο, η αγορά κατάφερε να διαγράψει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών της εβδομάδας, με τον Dow Jones να βρίσκεται στο +0,5% και τον S&P 500 στο +0,3% από την αρχή της εβδομάδας, μία συνεδρίαση πριν την ολοκλήρωσή της. Υπενθυμίζεται πως μόνο τη Δευτέρα, με την παγκόσμια αγορά να βουλιάζει λόγω της Evergrande, ο Dow Jones είχε υποχωρήσει κατά 614 μονάδες, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες έχει καταφέρει να ενισχυθεί κατά 844 μονάδες συνολικά.

    Η ανάκαμψη της αγοράς ήρθε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης των αξιωματούχων της FED και την ανακοίνωση πως το tapering στο πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων ενδέχεται να χρειαστεί να υπάρξει «σύντομα», αλλά όχι άμεσα όπως φοβόταν τις προηγούμενες εβδομάδες η αγορά. Παράλληλα, η FED ξεκαθάρισε το tapering δεν συνδέεται με άμεση αλλαγή ως προς το θέμα των βασικών επιτοκίων, τα οποία παρέμειναν κοντά στο 0.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Salesforce, μετά και την δημοσιοποίηση των αναβαθμισμένων προς τα πάνω προοπτικών της για το 2022. Η μετοχή της «απογειώθηκε» στο +7,21%. Ακολούθησαν με άνοδο οι μετοχές των χρηματοοικονομικών American Express (+3,50%) και  JPMorgan (+3,38%). Μόλις 3 από τις 30 μετοχές έκλεισαν με οριακή πτώση (Home Depot -0,01%, UnitedHealth -0,16%, Coca-Cola Co. -0,17%)/

    Από τις μετοχές του S&P 500, πέρα από τη Salesforce, ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκαν και οι Devon Energy (7,75%) και  APA Corp. (7,06%).

    Οι ενεργειακές βρήκαν ιδιαίτερη στήριξη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ενώ και οι τραπεζικές ήταν στους κερδισμένους της ημέρας χάρη στην άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στο επίπεδο του 1,43%.



    ΣΧΟΛΙΑ