• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα μετά τo ρεκόρ του S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Παρασκευής, υποχωρώντας από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Η Amazon ανέφερε κέρδη μετά το κλείσιμο της Πέμπτης. Συγκεκριμένα η εταιρεία του Τζεφ Μπεζος κατέγραψε κέρδη 15,79 ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 9,54 ανά μετοχή, και έσοδα 108,52 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 104,47 δισ. δολάρια.

    Αντιθέτως απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της Twitter καθώς ανέφερε χαμηλότερη του αναμενομένου αύξηση χρηστών και παρείχε χαμηλότερο των προσδοκιών guidance για έσοδα στο β’ τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, αυξημένα κατά 28% από τα 808 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Η Twitter ανακοίνωσε επίσης κέρδη 68 εκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίθεση με απώλειες 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

    Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων συνεχίζουν την Παρασκευή, με την Chevron και την Exxon Mobil να ακολουθούν.

    Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 21,1% τον Μάρτιο κυρίως λόγω της κυβερνητικής οικονομικής στήριξης.

    Έτσι, σχεδόν μισή ώρα από το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εμδομάδας, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 140 μονάδων ή 0,42% στις 33.920,28 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,46% στις 4.192,70 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 14.032,46 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ